Dragnea vede o conspiraţie europeană împotriva PSD: „Vor să aibă în continuare majoritatea, vor ca regulile să fie făcute de ei”

0

Liviu Dragnea dă vina pe o conspiraţie naţională şi internaţională pentru atacurile la adresa PSD. Pe de o parte, Klaus Iohannis nu vrea ca preşedinţia semestrială a UE să fie gestionată de Viorica Dăncilă, pe de altă parte, partidele europene de dreapta nu vor un partid de stânga puternic.

„Preluarea președinției consiliului UE de către România înseamnă preluarea de către premierul Dăncilă și miniștri. Președintele nu are nici o atribuție guvernamentală. Cu acest guvern intrat în anul 2019 nu mai poate fi dat jos, contestat și vorbim de un an electoral. Al doilea lucru, anul electoral 2019 și mă refer la cel prezidențial înseamnă dorința lui Klaus Iohannis de a avea niște servicii care să se joace în justiție, să preseze, să amenințe, să șantajeze, să protejeze. Înseamnă un an în care rezultatele noastre o să fie și mai evidente și poate ajunge în situația domnul Iohannis votați-mă pe mine că nu am făcut nimic bun, am făcut rău că am făcut atâta agitație în România.

Mai sunt și mize politice externe. PSD-ul este cel mai mare partid de stânga din Europa. Mai sunt cinci țări doar cinci în care premierul e social-democrat. Este o ofensivă foarte mare a popularilor europeni, este și ofensiva generată în Parlamentul European. Se dorește o contraofensivă la Ungaria, se dorește ceva cu o țară unde guvernul e de stânga. Vor să aibă în continuare majoritatea în Comisie, în PE, vor ca regulile să fie făcute de ei”, a declarat Dragnea, duminică seara, la Antena 3.

Preşedintele PSD nu a dorit să comenteze scenariul plecării din familia socialiştilor europeni către un alt partid european.

Citește și Dragnea îi acuză pe contestatarii din PSD că au acţionat la ordinul lui Iohannis: Mulţi colegi au spus că nu a fost o coincidenţă

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele