Dragoş Pătraru: „Doina Gradea mi-a propus să preiau conducerea Ştirilor TVR“

0
- Reclama -

Dragoş Pătraru a dezvăluit că preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea, i-a propus să preia conducerea Ştirilor TVR şi să renunţe la emisiunea „Starea Naţiei“ chiar în perioada protestelor. Totodată, jurnalistul a anunţat noi dezvăluiri mult mai scandaloase decât deja celebrele înregistrări.

Într-un interviu acordat postului de radio Europa FM, Dragoş Pătraru a susţinut că şefa Televiziunii Române i-a oferit conducerea Ştirilor TVR. Propunerea a venit în aceeaşi discuţie în care Doina Gradea i-a pus eticheta „cap de porc“ unei reportere, iar pe jurnaliştii de la Ştiri i-a catalogat „hateri de profesie“, pentru că nu urmau linia editorial pe care şi-ar fi dorit-o. „Doamna Gradea mi-a propus mie în acea discuţie (din decembrie 2017, n.red.) să preiau şefia Ştirilor. Citez din doamna Doina Gradea: «Dragoş, ar trebui să te duci director la Ştiri. Mă jur!» Şi apoi începe să îmi descrie ce se întâmplă la Ştiri. Eu înţelegând că sunt un posibil candidat la şefia Ştirilor, bineînţeles o poziţie pe care nici nu mi-o doresc şi nici nu aş putea să o ocup, că nu asta vreau să fac eu în continuare“, a declarat Pătraru. Într-un astfel de scenariu, jurnalistul ar fi trebuit să renunţe la emisiunea „Starea Naţiei“ chiar în perioada protestelor, în contextual în care el spune că Doina Gradea i-a solicitat în mod repetat să iasă pe post cu „subiecte mai soft“. Pătraru a răspuns şi acuzaţiilor formulate de Doina Gradea în faţa Comisiei de Cultură din Parlament, potrivit cărora a lezat-o, a ameninţat-o şi a şantajat-o pentru a lua decizii în favoarea lui.

Citeşte şi Suma pe care a primit-o Dragos Patraru pentru a incheia colaborarea cu Digi24, investită în emisiunea de la TVR

„Presiunile şi intimidările şi chiar şantajul au fost toate la adresa noastră. Noi întotdeauna am lăsat de la noi în aceste luni – şi am toate dovezile cu care pot să arăta asta – pentru a avea avea în continuare emisiunea, pentru ca publicul să o poată vedea în continuare aici. Noi nu am fost aduşi de pe stradă când am venit aici, cum a fost adusă Doina Gradea. Noi am venit să dăm la Televiziunea Publică, nu să luăm, cum fac aceşti oameni“, s-a apărat Pătraru.

Dragoş Pătraru nu este la primele dezvăluiri faţă de conducerea TVR, recent el a prezentat o serie de înregistrări unde Doina Gradea este auzită cum face presiuni asupra prorpiilor jurnalişti să respecte linia editorială a televiziunii şi să nu critica puterea. Limbajul sefei TVR  şi a altor superiori alm postului prezenţi în întregistrare este unul incalificabil.

Nu mai departe de ziua marţi, alatăieri, Dragoş Pătraru aduca noi acuzaţii referitoare la modul în care este protejată în mod abuziv Doina Gradea, de către membrii ai coaliţiei aflate la putere:

- Reclama -

Uau! Practic, ce se întâmplă acum în Comisia de Cultură este mult mai grav pentru democrație decât comportamentul doamnei Doina Gradea față de angajații SRTV. Incredibil!
S-a votat, la propunerea Dianei Tușa, de la PSD, cu 8 voturi pentru, 4 împotrivă și o abținere, ca doamna Gradea să spună ce are de spus și apoi să plece, FĂRĂ să i se poată adresa întrebări. Nici Coldea n-a reușit asta, fabulos! Eu refuz să cred că așa ceva se întâmplă. Cum am spus și în emisiune, Ceaușescu ar fi invidios, fete și băieți! Acum, merg la Comisia de Etică din TVR. Sper că aici nu se dorește punerea batistei pe țambal. 

 

 

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele