Facebook îndeamnă americanii să se informeze asupra votului

0

Grupul a demarat luni o amplă campanie de sensibilizare prin care îi încurajează pe utilizatori să acceseze centrele sale virtuale de informare asupra votului. Aici cetățenii americani pot vedea cum să se înregistreze pentru vot, cum să voteze prin corespondenţă sau cum să se înscrie ca voluntari în secţiile de votare.

 

Campania va fi difuzată pe principalele posturi de televiziune şi radio din SUA, precum şi pe site-urile de ştiri.

Iar începând de sâmbătă grupul prezintă informaţii similare pe aplicaţiile sale Facebook, Instagram şi Messenger.

Compania lui Mark Zuckerberg intenţionează de asemenea să transmită marţi pe aplicaţia Facebook un program de o oră special numit ”Vote-A-Thon” şi unde vor apărea mai multe vedete şi personalităţi publice.

Reţeaua de socializare susţine că a ajutat deja 2,5 milioane de persoane să se înregistreze pe listele electorale.

Spre deosebire de Twitter, Facebook refuză să sancționeze mesajele polemice ale lui Trump și își atrage critici

“Mai avem încă de lucru pentru a ne atinge obiectivul de a ajuta peste patru milioane de persoane să se înscrie în acest an, dar suntem bucuroşi de progresele pe care le-am făcut pentru a-i ajuta pe oameni să îşi folosească vocea pentru a vota”, a subliniat grupul într-un comunicat.

Aproximativ 39 de milioane de persoane au accesat centrele de informare privind votul de pe Facebook şi Instagram.

Reţeaua de socializare încearcă să arate că nu mai este un mijloc de dezinformare în masă ca la scrutinele din 2016, printre care alegerile prezidenţiale din SUA şi referendumul privind Brexit-ul din Marea Britanie, marcate de campanii de influenţare ascunse, orchestrate în special din Rusia.

Facebook a anunţat, de exemplu, la începutul lunii septembrie că nicio o nouă reclamă politică nu va putea fi difuzată pe platforma sa în săptămâna de dinainte de alegerile prezidenţiale din SUA de la 3 noiembrie.

Vezi și Senat: 2000 lei pentru cadrele didactice, 1500 lei pentru ceilalți angajați din școli

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele