Drulă vrea anchetarea șefului SRI, Eduard Hellvig, după afirmațiile fostului magistrat Daniel Morar

2
SRi _ USR
Hellvig _ Drulă
- Reclama -

Cătălin Drulă spune că va face toate demersurile pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă care să verifice acuzaţiile fostului şef al DNA Daniel Morar la adresa directorului SRI, Eduard Hellvig.

 

„Am văzut acuzaţiile la adresa directorului SRI, Hellvig, din partea fostului judecător CCR Daniel Morar. USR va face toate demersurile şi va cere înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pe aceste acuzaţii extrem de grave. Un magistrat important al statului român, fost judecător al CCR, fost şef al DNA, un magistrat de carieră spune foarte clar în publicaţia recentă că SRI intervine atât în actul politic din România, că politicienii sunt controlaţi de serviciile secrete, dar şi mai grav, poate, în actul de justiţie. Sunt acolo acuzaţii despre telefoane ascultate ilegal ale judecătorilor CCR şi despre ingerinţe în numirea preşedintelui CCR, acestea fiind confirmate şi de un al doilea judecător al Curţii Constituţionale, domnul Lăzăroiu”, a declarat Drulă, la Palatul Parlamentului.

Șeful USR a subliniat că este incompatibil cu democraţia ca politica şi justiţia să fie controlate de serviciile secrete.

„Vom cere înfiinţarea acestei comisii de anchetă parlamentară, pe modelul care a fost recent în Grecia unde a fost un scandal, la fel, legat de interceptări legale ale liderilor Opoziţiei şi am avut demisii acolo, am avut asumare, am avut o întreagă dezbatere în societate. Avem nevoie de asta în România pentru a readuce românilor încrederea în democraţie. Îi cerem directorului SRI, Eduard Hellvig, să iasă urgent cu explicaţii şi probabil că acolo sunt de aşteptat şi demisii. E de văzut dacă a fost implicat doar nivelul cel mai de sus sau şi nivelul care rămâne permanent atunci când cei numiţi de politicieni pleacă”, a transmis liderul USR.

- Reclama -

Vezi și UPDATE: CCR spune că parlamentarii trebuie să primească pensii speciale

Ce a spus Morar în cartea sa

Fostul șef al DNA și judecător al CCR, Daniel Morar, a publicat o carte de memorii în care face dezvăluiri despre funcționarea justiției în anii săi de activitate.

Morar spune că SRI putea porni sau bloca dosare penale sau că hotărâri ale CCR erau negociate cu președintele Iohannis.

Daniel Morar spune că Serviciile Secrete au fost implicate în alegerea președintelui CCR și că acestea au avut o putere prea mare în anchetele penale.

Printre cei vinovați de asta, în viziunea lui Morar sunt fosta șefă a DNA, Laura Codruța Koveși, fostul șef al SRI, George Maior și adjunctul acestuia, generalul Florian Coldea. 

 

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele