Drulă: Ciocoiul Bode minte cum respiră

1

Preşedintele USR Cătălin Drulă l-a acuzat pe ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode de minciună şi a precizată că liberalul doreşte intenţionat să creeze o confuzie între finanţarea europeană a unui proiect de siguranţă rutieră cu licitaţia organizată de subordonaţii săi, cu dedicaţie.

 

„Ciocoiul Bode minte cum respiră pentru că simte că se strânge laţul. După ce săptămână trecută, eu am sesizat licitaţia făcută cu dedicaţie pentru prietenul preşedintelui, Bode a ieşit astăzi cu fumigene penibile. A făcut o conferinţă ca să inducă voit o confuzie între finanţarea europeană a unui proiect de siguranţă rutieră şi licitaţia organizată de subordonaţii lui cu dedicaţie. Faptele sunt următoarele. Poliţia Rutieră are un proiect pe fonduri europene numit „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie” (cod MySmis 125180, Programul Operaţional Infrastructură Mare)”, a scris Cătălin Drulă, joi pe Facebook.

Liderul USR prezintă şi bugetul proiectului în valoare de 106.599.765,20 lei.

„Acesta prevede:

– 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor

– 4.000 de dispozitive mobile

– 1.400 de imprimante mobile termice

– 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanţelor stupefiante în salivă

– un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic

– 300 de autospeciale de poliţie”, mai explică Drulă.

El mai precizează că „formal vorbind, contractul de finanţare europeană pentru proiectele de siguranţă rutieră din POIM, se semnează de către Ministerul Transporturilor şi Ministerul Afacerilor Interne”.

„Evident că am aprobat un proiect de siguranţă rutieră din fonduri europene”, mai spune Cătălin Drulă.

Fostul ministru al Transporturilor susţine că Lucian Bode minte.

„Unde minte Bode:

1. Documentele pe care le arată Bode cu detalii tehnice sunt elaborate de el şi de subordonaţii săi. Nu are nicio treabă Ministerul Transporturilor cu girofare, radare şi maşini de poliţie.

2. Nu veţi găsi semnătura mea pe vreo aşa-zisă anexă cu detalii tehnice. Anexa de care vorbeşte Bode e elaborată şi semnată de el şi subordonaţii lui.

3. Din tot proiectul, până în prezent, Bode nu s-a preocupat decât de achiziţia maşinilor, pe care le-a şi dublat la număr (au ajuns 600 – probabil avea mai multe de vândut prietenul preşedintelui).

4. Nimic din celelalte dotări nu a fost achiziţionat, mii de echipamente care trebuiau să contribuie la siguranţa rutieră. Doar maşinile cu dedicaţie. Licitaţia (achiziţia publică) este făcută de Bode şi subordonaţii săi. Responsabilitatea pentru cerinţele cu dedicaţie le aparţine 100% legal. Deci nu scapă!”, conchide Drulă.

Drulă cere reducerea cheltuielilor statului, nu taxe pentru românii care muncesc

Reacţia liderul USR vine după ce ministrul Lucian Bode a prezentat, joi, concluziile Corpului de Control în cazul achiziţiei de maşini pentru Poliţie, arătând că „licitaţia este corectă, iar domnul Drulă dezinformează cu bună ştiinţă”.

„Întregul proces de achiziţie publică s-a derulat de către autoritatea contractantă – IGPR – cu respectarea principiilor de obiectivitate, transparenţă şi legalitate”, a declarat Bode.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele