Drulă deplânge starea în care se află CFR Marfă

0
catalin drula usr
- Reclama -

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă deplânge starea în care se află CFR Marfă. Ministrul este de părere că dezvoltarea CFR Marfă a fost afectată de deciziile haotice luate în ultimii ani.

 

Compania a fost slăbită prin numirea în conducere a unor persoane fără a ţine cont de criteriile de competenţă.

Drulă mai spune că nu este normal ca o societate care, în 2003 – 2004, era „perla” companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor să ajungă în situaţia de astăzi.

Ministrul Transporturilor a vorbit la întâlnirea pe care a avut-o cu federaţiile sindicale de la SNTFM CFR Marfă S.A.

- Reclama -

Discuţiile purtate de ministru cu reprezentanţii Alianţei Federaţiilor Tehnice Feroviare şi ai Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane s-au axat pe identificarea soluţiilor pentru rentabilizarea CFR Marfă.

Vezi și Drulă anunță schimbări la CFR Marfă și Metrorex

S-au discutat și măsurile ce vor fi luate în următoarea perioadă în cadrul planului de restructurare adoptat la nivelul societăţii.

„Deciziile haotice luate în ultimii ani, numirea în vârful conducerii societăţii a unor persoane fără a ţine cont de criteriile de competenţă şi profesionalism sunt doar câteva dintre cauzele care au afectat dezvoltarea CFR Marfă. Nu este normal ca o societate care în 2003-2004 era „perla” companiilor din subordinea Ministerului să ajungă în situaţia de astăzi. Văd că noua conducere a implementat deja o serie de măsuri, iar rezultatele încep să se vadă: avem pentru prima dată, după mult timp, un buget prognozat pe profit. Sunt paşi în direcţia pe care ne-o dorim. Este vital pentru societate să fie închise „robinetele” prin care se pierdeau banii şi să îşi consolideze poziţia pe piaţă. Din păcate, din cauza deciziilor greşite din anii precedenţi, conducerea societăţii a fost nevoită să ia şi măsuri precum disponibilizarea de personal. Este o măsură radicală, dar necesară şi vrem ca în parteneriat cu organizaţiile sindicale să derulăm acest proces într-un mod transparent, cu criterii clare şi cu respectarea prevederilor referitoare la protecţia socială”, a spus Drulă.

Oficialul a adăugat că, în urma discuţiilor purtate la Bruxelles pe tema CFR Marfă, „am fost bucuros că oficialii de la Comisia Europeană au înţeles situaţia reală în care se află această companie şi au apreciat planurile de restructurare şi returnare a ajutorului de stat, pe care le-am prezentat”.

La iniţiativa ministrului Cătălin Drulă, miercuri a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale semnatare ale contractului colectiv de muncă de la nivelul CFR Marfă.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele