Drulă: Ministerul Transporturilor va achiziționa 20 de trenuri electrice

1
- Reclama -

Ministrul Transporturilor s-a întâlnit în această dimineață cu responsabilii de la Căile Ferate în urma seriei de accidente și întârzieri care s-au înregistrat. Cătălin Drulă a declarat că nu se gândește deocamdată la demiterea directorului de la CFR Călători.

 

Principiile pe care funcţionez şi echipa mea funcţionează cât timp sunt aici, sunt pe bază de profesionalism şi eficienţă. Asta înseamnă că actul de management se judecăt aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment, o declaraţie oricât de nefericită a fost. Domnul director de la CFR Călători şi-a prezentat scuze public ieri şi pentru mine subiectul e încheiat, a spus ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, care a susținut, vineri, o declaraţie de presă, după o întâlnire cu operatorii feroviari.

Vezi și Trenuri întârziate, CFR anunță în timp real situația traficului feroviar

Drulă a mai arătat că le-a explicat operatorilor feroviari „foarte clar şi ferm că rupe pisica în două”.

Cine va mai face vreodată rabat de la normele de siguranţă în transportul feroviar va suporta consecințele. Consecinţe pe care oricum le voi înăspri faţă de legislaţia actuală. Orice abatere de la minima siguranța va avea același răspuns, a declarat ministrul.

- Reclama -

Cătălin Drulă a subliniat că, deși nu s-au soldat cu victime, pagubele produse în urma incidentelor de ieri sunt însemnate.

Am avut trei incidente majore cauzate de operatori de transport de marfă feroviar în ultimele două săptămâni, toate pe magistrala Bucureşti – Constanţa. Partea bună este că nu s-au soldat cu victime, dar pagubele provocate infrastructurii sunt însemnate,a mai spus ministrul.

Ministrul Transporturilor a anunțat că în perioada următoare, în care temperaturile vor fi caniculare, trenurile vor înregistra în continuare întârzieri, din cauza limitărilor de viteză. Cătălin Drulă a cerut scuze călătorilor pentru aceste întârzieri și a dat asigurări că se vor face eforturi pentru reducerea timpului de întârziere.

Dincolo de toate acestea traversăm o perioadă de caniculă extremă, asta înseamnă că trebuie să introducem limitări de viteză.(…) Pe perioada în care temperaturile vor fi de 40-41 de grade vor mai fi întârzieri, pentru care eu îmi cer de acum scuze, a spus ministrul.

Drulă a mai spus că Ministerul Transporturilor va achiziționa 20 de trenuri electrice, noi, de la o companie europeană, cu posibilitatea de achiziționare a altor 17 trenuri.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele