UPDATE! Drulă: USR depune moţiune simplă împotriva ministrului Mediului Tanczos Barna

1
mediu barna
ministrului Mediului Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a ironizat demersul USR privind depunerea moțiunii simple împotriva sa, susținând că nu are decât scopul de a aduna voturi.

 

”La cât de disperat este pentru procente în sondaje USR-ul, mă mir că a venit abia acum moţiunea. E un domeniu drag USR-ului, eram sigur ca va veni mai devreme sau mai târziu o moţiune”, a spus ministrul Mediului la Profit TV.

Știre inițială

Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a anunţat, luni, 4 aprilie, că partidul va depune moţiune simplă împotriva ministrului Mediului Tanczos Barna, deoarece l-a demis, în stil mafiot pe inspectorul şef al Gărzii de Mediu Timişoara, pentru că a deranjat interesele PSD şi PNL pentru mafia lemnului.

 

„Un alt subiect pe care l-am discutat este moţiunea simplă împotriva lui Tanczos Barna pe care o vom depune. În urma anchetei pe care a publicat-o Recorder.ro vedem că această guvernare PSD-PNL-UDMR este în cârdăşie cu mafia lemnului.

Tanczos Barna a executat, în cel mai evident stil mafiot, iarăşi vorbim de o execuţie în stil mafiot, a îndrăznit un inspector şef al Gărzii de Mediu Timişoara să deranjeze interesele PSD şi PNL pentru mafia lemnului şi a fost demis.

Pentru asta îl vom chema în faţa Parlamentului şi îi vom cere să explice ceea ce pare să fie un jurământ de sânge făcut cu PSD şi PNL pentru a proteja mafia pădurilor”, a declarat Cătălin Drulă, luni la Parlament.

El a adăugat că „vedem iarăşi cum mafia, partidele şi instituţiile de forţă şi-au dat mâna ca să facă bani într-un sistem cleptocrat de tip iliberal, iar singura opoziţie democratică care se luptă cu ei şi ne vom lupta în continuarea şi pentru 2024 este USR”.

Vezi și Ministrul Mediului: 6,8 milioane de interogări în sistemul Inspectorul Pădurii în 2021

Jurnaliștii Recorder au publicat o nouă anchetă care arată modul în care politicienii controlează instituțiile cu atribuții în domeniul silvic.

Potrivit anchetei jurnalistice, Amar Ienea, care în urmă cu doi ani a ajuns în poziția de inspector-șef al Gărzii Forestiere Timișoara, responsabilă cu controlarea pădurilor din trei județe, a fost schimbat din funcție după ce controalele realizate sub conducerea sa au lovit în interesele a doi politicieni importanți: șeful Direcției Silvice Caraș-Severin, Ion Tabugan, și deputatul Alfred Simonis.

Ancheta Recorder arată că după ce a ajuns șef al Direcției Silvice Caraș-Severin, Tabugan a dat o dispoziție prin care să împiedice controalele Gărzii Forestiere la ocoalele silvice din județ. Amar Ienea le-a dezvăluit jurnaliștilor că după ce a controlat firma de exploatare a lemnului deținută de socrul lui Alfred Simonis și a descoperit nereguli grave, deputatul s-a dus la Garda Forestieră să ceară explicații. Amar Ienea susține că a interpretat gestul ca o încercare de intimidare.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele