Drulă, USR versus Rafila, PSD

0

Se speculează că USR ar putea încheia un acord de colaborare cu PSD pentru a desemna un viitor Premier, după alegerile din 6 decembrie. Nimic mai neadevărat, ne spune
Cătălin Drulă, cel care deschide lista USR-PLUS pentru Camera Deputaților în județul Timiș.

 

Alexandru Rafila, și el primul pe listă la Camera Deputaților, dar pentru PSD, și la București, spune că PSD are elemente din programul (de guvernare) de sănătate comune cu cele ale USR. 

Drulă exclude orice fel de alianță cu PSD, mai ales pentru că ”botezul” alianței a fost făcut în Parlament prin acțiuni anti-PSD masive.

Întrebat dacă USR are vederi de stânga și dacă există posibilitatea ca cele două partide să colaboreze, Drulă a declarat că este ”o teorie alimentată de adversarii politici ai USR, cu zero bază factuală, deci o minciună”.

Vezi și USR: Fără pensii speciale, Fără imunitate parlamentară, Fără Penali în Funcţii Publice

Drulă a mai declarat că USR-PLUS își dorește să dea premierul României după 6 decembrie, dar acest lucru va depinde de scorul pe care alianța îl va obține. Conform sondajelor, este posibil ca USR-PLUS să obțină mai multe procente decât PNL, susține Cătălin Drulă:

”Noi ne-am născut ca o reacție la un întreg sistem politic personificat în special de PSD. De la intrarea noastră în Parlament, în 20 decembrie 2016, botezul nostru ca parlamentari a fost lupta cu PSD lui Dragnea, ne-am luptat aproape fizic, cu pancarte, încercând să blocăm în faimoasele ședințe ale domnului Iordache ce se întâmpla acolo și așa mai departe. Despre orientarea ideologică a USR, aceasta este clară, peste 90% dintre membri au votat anul trecut, printr-un referendum intern, că suntem un partid de centru-dreapta modern (…) Valorile noastre sunt valori liberale clasice și credem într-un stat care să ofere servicii eficiente, nu noi vedem statul ca un rezervor de sinecuri, de premii pentru o clientelă și pentru o castă, noi suntem împotriva pensiilor speciale și suntem primii care ne-am luptat cu acest subiect, nu noi am introdus pensiile speciale, ci PSD și PNL. Noi ne-am luptat împotriva unui stat care să fie clientelar, să fie de rente și de sinecuri. Astea sunt valori de dreapta. Cu PSD ne-am luptat, n-am fost în USL și alte combinații subterane în anii 2000. USR e născut ca reacție la această clasă politică. După 6 decembrie vom forma un guvern, cel mai probabil cu PNL pentru că probabil nu-l putem forma singuri, asta este realitatea cifrelor. Ne dorim să dăm prim-ministrul dar asta va depinde dacă vom avea un scor mai mare decât PNL, ceea ce conform sondajelor este posibil. Acel Guvern pe care îl vom forma și negocia cu PNL va fi pe bazele programului USR, fără penali, fără pensii speciale, DNA-ul pădurilor, fără clientelism și politizare, cu concursuri pe bune în statul modern. Astea sunt valori fundamentale de dreapta pentru care noi ne luptăm”, a declarat Cătălin Drulă.

Rafila vorbește de un PSD reformat, cu idei similare USR-ului

Alexandru Rafila deschide lista PSD pentru Camera Deputaților, în București. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și a declarat că PSD este un partid care se reformează și că actuala conducere a formațiunii politice ”i-a dat mână liberă”.

Rafila a precizat că printre principiile după care se ghidează acum PSD sunt respectarea statului de drept și calea europeană. Rafila a subliniat că mai multe elemente din programul de sănătate propus de PSD dacă va ajunge la guvernare se regăsesc și în planul de guvernare al USR.

Citește și OUG 13, cum PSDragnea/Iordache/Grindeanu au încercat să fure justiția: Dragnea și pudelul ”Ciordache” protegoniști

”Nu am venit aici ca să mint. Atunci ceea ce vă spun acum cred sincer și actuala conducere a PSD mi-a dat oarecum mână liberă, sigur una e să dai mână liberă acum în campania electorală, alta e să dai mână liberă dacă se ajunge la guvernare, dar sper că se va întâmpla pentru că eu știu ce s-a întâmplat, cunosc inclusiv angajamentele României la nivel global și ușurarea accesului la servicii de sănătate mai ales pentru cei din mediul rural, din micile localități cred că putem să o rezolvăm, iar programul pe care l-am lansat noi, am văzut că elemente din programul nostru de sănătate există și în programul USR. Oamenii care știu despre ce e vorba își dau seama că rezolvarea problemelor de sănătate nu ține exclusiv de câteva spitale regionale care sunt folosite de multe ori ca motivație electorală și care niciodată n-au fost terminate. Rezolvarea problemelor se face prin organizarea unui sistem de sănătate articulat care face posibil accesul la servicii și de asistență medicală primară, la servicii de ambulatoriu cât mai aproape de cetățeni trebuie să fie servicii permanente pentru că, din nefericire, ce se întâmplă în momentul de față este, de fapt, o rupere a echilibrului. Vedem ce se întâmplă acum în pandemie, avem niște probleme foarte grele în a asigura tratamentul pacienților cu COVID-19, dar și altor pacienți”, a declarat Alexandru Rafila.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele