USR: Fără pensii speciale, Fără imunitate parlamentară, Fără Penali în Funcţii Publice

0

Deputatul USR Stelian Ion şi avocatul Andrei Lupu, candidaţi ai USR-PLUS la alegerile parlamentare, au prezentat  principalele măsuri pentru justiţie şi reforma statului din cadrul programului de guvernare al Alianţei, prin care se numără eliminarea pensiilor speciale şi a imunităţii parlamentare, precum şi iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”.

 

„Vrem o Românie fără penali în funcţii publice, fără pensii speciale şi fără imunitate parlamentară. Începând cu 6 decembrie vom depune efort pentru a elimina pensiile speciale, le vom elimina şi pe cele pentru aleşii locali şi pentru celelalte categorii. Iar acolo unde sunt impedimente vom construi proiecte pentru a trece de filtrul Curţii Constituţionale.

Iar Fără Penali în funcţii publice va fi literă în Constituţie, pentru ca pe viitor să fie regulă de bun-simţ să nu mai poţi fi ales dacă ai săvârşit fapte de corupţie cu intenţie. Rămâne doar ca proiectul să fie deblocat în Parlament, iar în viitoarea legislatură vom organiza referendumul. În prezent Parlamentul a devenit paravan pentru tot felul de personaje care s-au ascuns pentru a scăpa de justiţie. Într-un stat normal democratic, parlamentarii nu se ascund în spatele imunităţii parlamentare. Nu există niciun motiv pentru care un parlamentar bănuit de fapte de corupţie să se ascundă în spatele imunităţii. Un obiectiv asumat de USR PLUS este eliminarea imunităţii parlamentare. Parlamentul trebuie să fie unul curat”, a declarat candidatul Alianţei în Constanţa pentru Camera Deputaţilor Stelian Ion într-o conferinţă de presă.

Desenele animate nu mai sunt ce au fost, compania Walt Disney va concedia 32.000 de angajaţi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele