După 28 de ani, românii strigă iar “Jos comunismul”!

0
Fotografie cu caracter ilustrativ

Liviu Dragnea, unic candidat la conducerea PSD în 2015, a transformat astăzi partidul și așa cu etichetă de sorginte comunistă, într-un curent de-a dreptul hulit la funeraliile Regelui Mihai I al României.

Citiți și Florin Iordache pune țara la cale între două feluri de mâncare

Dat fiind faptul că PSD-ul este principalul partid al puterii, zecile de mii de oameni au scandat “Jos comunismul!”.

Acest lucru denotă că oamenii simt în spiritul partidului stat urme și tendințe care trezesc amintirea comunistă, iar dragostea pentru un rege alungat de comunişti din propria ţara i-a făcut pe oameni să strige, din nou la 28 de ani de la Revoluţie, mesaje anti-comunism.

Mulţi şi-au manifestat, cu prilejul funeraliilor regale, supărarea că eliberarea de regimul trecut nu a fost totală.

Tot ca în partidul comunist, conducerea PSD este vocea supremă, iar opiniile exprimate în contradictoriu duc la excluderea din partid.

Manipularea denigratoare la adresa PSD invocată ca scuză și victimizare de către PSD-iști, demontată de un copil, a cărei sinceritate nu poate fi pusă la îndoială.

Reporterii PRO TV au întrebat un băiețel ce a înțeles din evenimentele petrecute la funeraliile Regelui Mihai I al României. Micuțul a spus fără să stea pe gânduri că „Regele s-a dus şi am rămas cu comuniştii”.

În această seară, protestul din Bucureşti s-a încheiat după mai mult de patru ore de când sute de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei. Puţin după ora 19:00, peste 1.500 de oameni au plecat în marş spre Palatul Parlamentului, iar pe traseu numărul lor a crescut la câteva mii. În Piaţa Palatului, ei au aplaudat pentru Regele Mihai şi au ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor Revoluţiei.

Noi schimburi de replici au avut loc între manifestanţii de lângă Parlament şi jandarmi, când aceştia i-au împins cu gardurile pentru a deschide circulaţia rutieră pe Bulevardul Naţiunile Unite.  În jurul orei 21.20, jandarmii au împins pe trotuarul de la Parcul Izvor gardurile cu care au blocat accesul manifestanţilor lângă Parlament, ceea ce a generat un nou val de nemulţumire în rândul protestatarilor.

„Când o să vă taie cu sabia şi n-o să puteţi folosi înregistrarea video, o să plângeţi!”, le-au spus oamenii jandarmilor, referindu-se la modificările propuse de parlamentarii coaliţiei de guvenare la Codurile penale, între care una potrivit căreia înregistrările de pe camere video nu mai pot fi folosite în anchete şi nu mai constituie probe.

„Nu suntem duşmani”, „Faceţi exces de zel, e incredibil, avem aceeaşi vârstă”, „Strigăm şi pentru voi”, le-au mai spus manifestanţii jandarmilor.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat, într-o intervenţie la Digi 24, că oamenii care manifestează în Bucureşti nu au voie pe trotuarul de lângă gardul Parlamentului, pentru că este obiectiv cu pază militară.

Jandarmeria: Manifestanţii nu au voie pe trotuarul de lângă gardul Parlamentului pentru că este obiectiv cu pază militară
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat, într-o intervenţie la Digi 24, că oamenii care manifestează în Bucureşti nu au voie pe trotuarul de lângă gardul Parlamentului, pentru că este obiectiv cu pază militară.

Georgian Enache a susţinut că măsurile din apropierea Parlamentului au fost luate pentru a nu bloca circulaţia pe Bulevardul Naţiunile Unite şi pe Bulevardul Libertăţii. El a spus, totodată, că oamenii nu pot fi lăsaţi pe trotuarul de lângă gardul Parlamentului pentru că este ”obiectiv cu pază militară, cu pază deosebită” şi nu e permis să se manifesteze atât de aproape.

Mii de oameni au ajuns la Palatul Parlamentului. Jandarmii i-au blocat, manifestanţii le strigă ”Ruşine” şi ”Lăsaţi-ne să trecem”

Mii de oameni au ajuns la Palatul Parlamentului, în colţul de la Parcul Izvor. Jandarmii i-au blocat aici, iar manifestanţii le strigă ”Ruşine” şi le reproşează că apără ”hoţii”. Oamenii scandează ”Lăsaţi-ne să trecem”.

În Piaţa Palatului, oamenii au aplaudat pentru Regele Mihai şi au ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor Revoluţiei. De asemenea și în această seară protestatarii au strigat „Jos comuniştii!”, „Libertate!”, „Regele Mihai!”, „Timişoara!”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă!” şi „PSD, ciuma roşie!”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele