După 3 ani de pauză, Garda de mediu a dat amenzi de 431.000 lei la Bolintin Vale

0

Controalele derulate joi la Bolintin Vale pentru descoperirea activităţilor ilegale din domeniul deşeurilor s-au soldat cu 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 431.000 lei, cinci suspendări de activitate şi două sesizări penale. Familiile de rromi care desfășoară aceste activități nu au mai fost deranjate de Gardă de 3 ani, deși este binecunoscută activitatea ilegală din zonă, cu efecte nocive pentru aerul din București. 

 

Au fost confiscate aproximativ 70 de tone de deşeuri feroase şi neferoase şi vehicule scoase din uz, a anunţat ministerul Mediului, pe pagina de Facebook.

La conferința de presă susținută la fața locului, comisarii Gărzii de mediu au anunțat că în această zona nu au mai fost făcute controale de mai bine de 3 ani.

Joi dimineaţa, 15 echipe de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, alături de reprezentanţi ai IPJ Giurgiu şi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, au desfăşurat acţiuni inopinate de inspecţie şi control ce au vizat operatori economici/persoane fizice care desfăşoară activităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor feroase/neferoase/de vehicule scoase din uz din Bolintin Vale, judeţul Giurgiu.

Vezi și Garda de mediu a poposit, din nou, la Bolintin Vale

„Am dispus, de la începutul anului, mai multe acţiuni de control pentru a opri arderile de deşeuri, abandonarea lor, dar şi colectarea şi valorificarea ilegală a acestora. Săptămâna trecută s-a desfăşurat un alt control inopinat la Sinteşti şi vom continua aceste acţiuni în forţă, până vom stopa aceste abateri de la lege. În paralel, am modificat legislaţia, astfel că arderile de deşeuri şi îngroparea acestora sunt, potrivit legii, infracţiuni. De atunci şi până acum au fost deschise mai mult de 50 de dosare penale şi aplicate amenzi de peste 3,5 milioane de lei. Le mulţumesc colegilor de la MAI pentru suportul de astăzi în acţiunile de inspecţie şi control din zona Bolintin Vale. Garda de Mediu trebuie susţinută în astfel de acţiuni, atât de Poliţia Economică, de procurori, cât şi de instanţele judecătoreşti, de la care aşteptăm condamnări pentru cei care încalcă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele