Groupama extinde la nivel național sistemul de control al șoferilor

Informateca

Groupama Asigurări a obținut anul trecut venituri din prime brute subscrise în valoare de 924 milioane lei, în creștere cu 11% dacă se exclud veniturile din RCA, și un profit IFRS de 46 milioane lei. Asiguratorul a consemnat creșteri în toate diviziile, cu excepția RCA, unde a înregistrat o scădere de 27%. 

În termeni de satisfacție a clienților rezultatele de anul trecut au crescut, numărul de reclamații rămânând cel mai mic din piață pentru al cincilea an consecutiv, iar compania a fost recunoscută și drept Top Employer, singura din piața de asigurări din România, și un an în care inovația și investițiile în dezvoltare au contribuit la succes.

Rezultatele financiare sunt în linie cu obiectivele strategice asumate pentru anul 2017, înregistrând creșteri semnificative pe segmentele CASCO (+10%), Property, inclusiv Agro (+8%) şi Asigurări de viaţă (+8%). Excepția apare în dreptul RCA, unde valoarea primelor a scăzut cu 27%.

Groupama Asigurări a ȋncheiat un nou an atingând obiectivele strategice asumate, ceea ce reconfirmă faptul că valorile cărora le suntem fideli şi care ne ghidează activitatea  – solidaritate, proximitate, responsabilitate și performanță – reprezintă o promisiune importantă și relevantă pentru clienţii noştri. Strategia noastră s-a dovedit a fi de succes, astfel că Groupama Asigurări rămâne un partener de ȋncredere care oferă servicii de calitate ȋnaltă la un preţ corect şi care este alături de clienți ȋn momentele neprevăzute, atunci când aceştia au cea mai mare nevoie, asigurându-le continuitatea planurilor personale și profesionale”, spune François Coste, CEO Groupama Asigurări.

Valoarea primelor brute subscrise a ajuns la 924 milioane lei ȋn 2017, contribuţia Asigurărilor Non-Viaţă fiind de 890 milioane lei, ȋn condiţiile în care au fost realizate creşteri pe toate componentele sale. Creșterea față de anul precedent, excluzând RCA, a fost de 11% în timp ce rezultatul total a fost similar cu cel înregistrat în anul anterior.

Citeste si...  Sponsorizarea prin redirecționarea unui procent din impozit este posibilă doar cu anumite ONG-uri

Astfel, asigurările CASCO au ajuns la 394 milioane lei, pe fondul creşterii anuale de 10%, ȋn timp ce primele brute subscrise pe segmentul Property (inclusiv Agro) au fost de 209 milioane lei, în creștere cu 8%. Asigurările Sănătate şi Accidente continuă dinamica impresionantă, de două cifre (38% creştere anuală), până la 32 milioane lei, confirmând potențialul ridicat al acestei linii de business. Și linia Alte asigurări Non-viaţă notează performanţe ridicate, ȋn special pentru asigurările de Transport, CMR (transport de mărfuri) şi de Călătorii, crescând cu 12% ȋn 2017 faţă de 2016, până la 43 milioane lei.

Primele brute subscrise pe linia Asigurări de Viaţă au fost ȋn 2017 cu 8% mai mari decât ȋn anul precedent, dezvoltarea acestei linii fiind una dintre priorităţile asumate ale companiei.

Autocontrol prin Telematic

Un proiect bun pentru sectorul auto din România este Autocontrol, demarat ca pilot anul trecut și care anul acesta este oferit tuturor șoferilor. Prin intermediul sistemului Telematic, care utilizează senzori montați în mașină, atât șoferul, cât și asiguratorul poate vedea care este comportamentul în trafic al conducătorului auto, iar acolo unde se observă că, pe lângă lipsa daunelor, șoferul nu bruschează autovehiculul, prima de asigurare CASCO se reduce.

Din datele de anul trecut, cei care sunt dispuși să se lase controlați sunt cei care sunt șoferi bun și calmi de la bun început și cei care consideră că asigurarea este prea scumpă pentru mașina lor, de regulă și pentru că o folosesc mai rar. O medie a reducerii de primă de anul trecut este de 20%, conform lui Cătălin Matei, director general adjunct al Groupama Asigurări.

Citeste si...  Cîțu: reformarea aparatului de stat, după pandemie

Sistemul Telematic este utilizat în mai multe state europene, printre statele unde a fost adoptat în scară largă este Italia și Marea Britanie. La cea din urmă, șoferii sub 30 de ani sunt obligați să își instaleze senzorii, folosirea acestora nefiind voluntară.

Groupama Asigurări are, în România, pesye 1,1 milion de clienţi individuali şi peste 76.000 de companii. Este parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, mutualist si cu o istorie de peste 100 de ani, cu 32.600 de angajaţi care deservesc peste 13 milioane de clienţi la nivel global. Anul trecut a înregistrat venituri totale de 3,8 miliarde euro și un profit operațional de 380 milioane euro. Sistemul mutualist înseamnă că principalii acționari sunt clienții, iar compania nu urmărește profitul pentru a oferi dividende, ci pentru a întări situația financiară.

Sursa: Groupama extinde la nivel național sistemul de control al șoferilor


Etichete:
Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *