Economia zonei euro a depăşit estimările

0

Economia zonei euro şi-a revenit peste aşteptări în trimestrul al treilea, regiunea profitând de perioada verii, cu mai puţine restricţii sociale. Cu toate acestea, atenţia se îndreaptă către ultimul trimestru al anului, după ce Franţa şi Germania au anunţat carantine la nivel naţional.

 

Produsul intern brut din zona euro a crescut cu 12,7% în trimestrul al treilea, comparativ cu cele trei luni anterioare, potrivit estimării semnal publicată vineri de biroul european de statistică Eurostat. Analiştii se aşteptau la o creştere de 9,4%, potrivit Reuters.

Creşterea – cea mai puternică înregistrată vreodată – marchează revenirea economiei regiunii, după o contracţie de 11,8% în al doilea trimestru. Dar această revenire este probabil limitată, având ân vedere că guvernele înăspresc din nou restricţiile sociale.

”Economia zonei euro şi-a revenit în trimestrul al treilea, odată cu deblocarea activităţilor, dar recuperarea completă este încă îndepărtată, iar în trimestrul al patrulea ar putea avea loc un regres”, a declarat Claus Vistesen, economist la Pantheon Macro, într-o notă adresată clienţilor.

Iohannis, mesaj în contextul pandemic complicat

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele