Economiștii germani vorbesc de recesiune europeană

0
bani europeni

Economiştii germani prognozează o recesiune în cea mai mare economie a Europei dacă livrările de gaze ruseşti ar fi oprite, iar efectele s-ar putea răspândi şi în restul continentului.

 

În prognoza lor economică comună bianuală, cele mai mari cinci institute economice ale Germaniei şi-au redus drastic previziunile privind produsul intern brut, pe măsură ce războiul din Ucraina încetineşte recuperarea după pandemia de Covid-19.

RWI din Essen, DIW din Berlin, Institutul Ifo din Munchen, IfW din Kiel şi IWH din Halle se aşteaptă acum ca PIB-ul Germaniei să crească cu 2,7% în 2022 şi 3,1% în 2023, presupunând că nu mai există o escaladare economică ulterioară legată de războiul din Ucraina şi că fluxurile de gaze ruseşti către Europa din Rusia vor continua.

Institutele au prognozat anterior o creştere economică de 4,8% în 2022.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi Parlamentul European au cerut ca Uniunea Europeană să impună un embargo total asupra importurilor de petrol, gaze şi cărbune din Rusia, în lumina atrocităţilor comise de forţele ruse în Ucraina împotriva civililor.

Video: Locurile VIP de la Maluma n-au fost! Fanii Maluma au dat peste 700 de lei pe bilet pentru a vedea concertul pe un televizor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele