ELCEN dezminte afirmațiile “aiuristice” despre sabotaj ale Gabrielei Firea

0
- Reclama -

Parametrii agentului termic livrat din CTE Bucureşti Sud înaintea apariţiei avariei pe reţeaua de transport exploatată de Termoenergetica s-au menţinut constant la valorile solicitate de Termoenergetica, se arată într-un punct de vedere oficial al ELCEN, citat de Agerpres. Reacția ELCEN este un răspuns la acuzațiile se sabotaj aduse companiei de către Gabriela Firea după ce o avarie la rețeaua de termoficare a afectat sectoarele 2 și 3.

 

Citește Două sectoare fără căldură, Firea crede în sabotaj!

Conform sursei citate, locuitorii din sectoarele 2 şi 3 nu au apă caldă şi căldură din cauza avariilor de pe reţeaua de termoficare aflată în responsabilitatea PMB şi nu a unei creşteri tranzitorii de temperatură, aşa cum a insinuat Gabriela Firea într-o postare în spaţiul public.

„În ciuda afirmaţiilor tendenţioase ale Primarului Capitalei, Gabriela Firea şi a încercărilor disperate de a găsi un vinovat pentru situaţia dezastruoasă în care se află sistemul de termoficare, angajaţii ELCEN, în colaborare cu angajaţii Termoenergetica, au făcut tot ce-au putut pe tot parcursul nopţii şi în cursul zilei de astăzi, pentru ca situaţia să nu scape de sub control. Ceea ce omite să sublinieze Primarul Capitalei, în mod intenţionat, este faptul că sistemul de termoficare din Bucureşti aflat în grija Primăriei Municipiului Bucureşti este în prag de colaps, că ţevile sunt vechi şi ruginite, iar pierderile de apă caldă pe reţea sunt imense. Din această cauză, avariile sunt din ce în ce mai dese, iar riscul unui colaps total e tot mai aproape de realitate. Doamna Primar mai omite să afirme că sunt necesare eforturi uriaşe pentru a menţine sistemul pe linia de plutire în situaţia dezastruoasă în care a ajuns”, se spune în document.

- Reclama -

De asemenea, în comunicat se menţionează că „reţelele de conducte au nevoie de reparaţii urgente, nu de cârpeli, însă PMB alege să cheltuie sute de milioane de lei pe acţiuni de imagine, târguri, festivaluri şi iepuraşi, ignorând cu bună ştiinţă problemele structurale”.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele