Elena Udrea confirmă statutul de refugiat: “Da, am acest statut”

1

Într-o intervenție telefonică pentru postul de știri Antena 3 Elena Udrea a confirmat zvonruile care aparuseră recent în presă cu privire la statutul său de refugiat. Fostul ministru al turismului din guvernul Boc a spus că a primit acest statut din luna martie anul prezent. Motivul pentru care ar fi luat acest statut de refugiat, ar fi fost doar ca o ultimă masură conform spuselor fostului ministru, pentru abuzurile la care spune fostul ministru că ar fi supusă, neavând parte, spune dânsa, de un proces corect și de o apărare pe masură.

„Nu am vrut să invoc acest statut”, a spus Elena Udrea. „De ce mi se încalcă dreptul la un proces echitabil? Toate abuzurile care mi s-au întâmplat de când a început această luptă a mea – în baza lor (n.r. a abuzurilor), am fost audiată și mi s-a acordat acest statut. Probele sunt cele pe care le-am văzut cu toții, sunt afirmații publice asumate, decizii care s-au luat și apoi s-a constatat că au fost luate la ordin, cazul meu particular – deci nu au fost alte probe noi”, a zis Udrea.

Citește și Elena Udrea în fața procurorilor DNA

Referitor la colega sa de excursii în țările calde (care întămplător nu au tratat de extrădare cu România) Alina Bica, fostul ministru a declarat că ține legătura cu dânsa, chiar dacă cele două nu locuiesc în același oraș. Întrebată de moderatoare dacă revine în țară așa cum confirma pentru același post de televiziune în luna martie, aceasta a spus ca s-ar întoarce doar în condițiile în care cei care fac abzuri (înțelegem din declarațiile trecute, că ar fi vorba de diverși procurori și oameni din serivcii) și nu ar mai fi vânată de anumiți oameni care înțelegem ca îi vor răul cu orice preț doamnei Udrea.

“Eu mă pot întoarce oricând. Dacă în România, am vedea că cei care au făcut aceste abuzuri sunt trași la răspundere, atunci voi spune că au dispărut aceste motive și pot să părăsesc acest teritoriu.” Mai mult decât atât, fostul ministru al turismului a spus că autoritățile din Costa Rica ar fi fost șocate când ar fi auzit de felul în care merg lucurile în zona justiției în România după lucrurile auzite și povestite de fostul ministru al trasportului din  guvernul Boc.

Autor: Vlad Mitu

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele