Elevii nu sunt de acord ca banii publici să fie aruncați pe uniforme

0
romania- uniforma- scoalara

Reprezentanţii elevilor au transmis miercuri că se opun iniţiativei legislative privind acordarea unor vouchere de 350 de lei pentru achiziţionarea uniformelor şcolare, adoptată cu o zi înainte de Senat, considerând că, fără luarea unor măsuri de securitate în şcoli, obligativitatea purtării uniformelor este “o formă fără fond”.

Consiliul Naţional al Elevilor precizează într-un comunicat  că s-a opus cu vehemenţă acestei propuneri încă din luna iunie, atunci când proiectul a fost înregistrat la Senat.

“În contextul economic actual, o astfel de măsură ar fi dezastruoasă, întrucât asigurarea sumelor prevăzute în proiectul de lege presupune o povară financiară semnificativă pentru bugetul de stat. Mai mult, ţinând cont de faptul că peste 900 de mii de elevi nu au acces la educaţie online, considerăm că alocarea fondurilor către această iniţiativă legislativă reprezintă un act de iresponsabilitate şi indiferenţă crasă a senatorilor faţă de elevii din România”, susţin reprezentanţii elevilor.

Aceştia critică faptul că, în lipsa unor alte măsuri de securitate prezente în şcoală – pază, monitorizare audio-video – instituirea obligativităţii purtării uniformelor şcolare de către elevi ‘reprezintă doar o formă fără fond’, ceea ce nu duce la creşterea calităţii actului educaţional, ci, în cel mai bun caz, va fi ‘doar un simulacru trist al unei asemenea creşteri’.

Citește și: Doar USR a votat legea confiscării extinse a bunurilor provenite din acte de corupţie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele