Elicoptere asamblate ilegal în Republica Moldova

0

Polițiștii și procurorii moldoveni din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au descoperit un hangar clandestin, într-o localitate din raionul Criuleni, pe malul Nistrului, unde se asamblau ilegal cel puțin 10 elicoptere, conform unui comunicat al Poliției Republicii Moldova.

 

De asemenea, în urma perchizițiilor s-a constatat că „pe liniile de producere sunt peste 10 elicoptere, aflate la diferite etape de finisare, toate produse în lipsa actelor permisive necesare și documentelor de proveniență pentru piesele și utilajele folosite”.

Aparatele de zbor aveau un aspect exterior identic modelului Kamov KA 2, un elicopter utilitar produs în fosta Uniune Sovietică. La final, elicopterele urmau a fi ulterior exportate ilegal în alte state din spațiul CSI, conform procurorilor.

elicopter asamblat ilegal in Republica Moldova
Foto: Poliția Republicii Moldova

„Majoritatea persoanelor implicate în procesul de producere și asamblare, inclusiv organizatorii și conducătorii «afacerii ilegale» sunt locuitori ai regiunii transnistrene. Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru fapte de pregătire a contrabandei cu aparate de zbor”, se mai arată în comunicat.

Pentru aceste acțiuni, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă de la 3 la 10 ani închisoare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele