Elon Musk intră oficial în conducerea Twitter

1

Miliardarul american se alătură Consiliului de Administrație al Twitter, la o zi după ce s-a aflat că este cel mai mare acționar individual al companiei, mișcare ce ar putea să-i sporească influența asupra platformei de socializare.

Marți seară, Twitter a precizat într-un document că intenționează să îl numească pe directorul general al „Tesla” și „SpaceX” în Consiliul său de Administrație pentru un mandat care se va încheia în 2024, scrie CNN.

Totodată, Musk a fost de acord să nu cumpere mai mult de 14,9% din acțiunile companiei cât timp rămâne în consiliu:

Sunt încântat să vă anunț că îl numim pe @elonmusk în consiliul nostru de administrație!. Din discuțiile purtate cu Elon în ultimele săptămâni, e clar că va aduce o mare valoare în consiliul nostru”, a anunțat, într-un tweet, directorul general al Twitter, Parag Agrawal.

Tot acesta a precizat că Musk este atât un „adept pasionat”, cât și un „critic intens” al companiei și că el crede că prezența lui Musk în Consiliul de Administrație va adăuga valoare pentru multă vreme.

La rândul său, Musk a scris pe Twitter că așteaptă „cu nerăbdare să lucreze cu Parag și Consiliul de Administrație al Twitter pentru a aduce îmbunătățiri semnificative la Twitter în următoarele luni”.

Până acum nu este foarte clar ce îmbunătățiri vrea să facă Musk. În ultima lună, el a sugerat că platforma nu permite o exprimare destul de liberă și a spus că ar trebui să își facă un algoritm „open source”.

De asemenea, luni seară, el și-a chestionat adepții dacă doresc mai multă editare pe Twitter.

Luni, acțiunile companiei au urcat cu peste 27%, la aflarea veștii despre achiziționarea de către Musk, apoi au mai câștigat încă 5% marți până la prânz.

În timp, Twitter a devenit o parte importantă a brandului lui Musk. El a folosit serviciul pentru a intra în contact cu mulțimea de fani și pentru a-și exprima opiniile cu privire la orice, de la prețul acțiunilor Tesla până la evenimentele curente. Dar prezența sa pe platformă l-a pus și în situații dificile, inclusiv atunci când tweet-urile despre o eventuală privatizare a Tesla au dus la un proces din partea Comisiei pentru valori mobiliare și schimburi și la o înțelegere prin care i s-a impus ca anumite tweet-uri despre companie să fie mai întâi verificate.

Agenția „Reuters” scrie că Elon Musk are o experiență solidă în conducerea companiilor de tehnologie, iar cu peste 80 de milioane de urmăritori reprezintă o garanție că nu își va înființa propria platformă. Mai exact, includerea sa în Consiliul de Administrație garantează că nu îl va urma pe fostul președinte american Donald Trump, înființându-și propria firmă de social media, așa cum Musk a amenințat că ar intenționa.

Cert este doar că șeful Tesla a strâns o participaţie de 9,2% la Twitter.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele