RCA cu decontare directă, este aproape prohibită pentru români

1
asigurare rca casco

După falimentul așteptat al City Insurance, un RCA obișnuit costă între 1.300 şi 1.800 de lei, pentru o poliță RCA cu decontare directă, una extrem de utilă pentru toți șoferii, costul anual crește cu cel puţin 2-300 de lei. Astfel, deși extrem de folositoare, decontarea directă este aproape prohibită.

 

Poliţia cu decontare directă, în cazul unui şofer care are 30 de ani, a ajuns să coste 2.000 de lei pentru un an. Asta înseamnă de trei ori mai mult decât începutul anului trecut. Astfel de poliţie sunt mai scumpe, în general, pentru că ne scutesc de drumuri suplimentare faţă de un RCA normal.

Vezi și City Insurance se închide, asigurații sub protecția Fondului de Garantare a Asiguraţilor

„Dacă am încheiat asigurarea cu decontare directă, mă ajuta să îmi recuperez banii în momentul în care sunt lovit de altcineva”, spune şi Daniel Apostol, director de comunicare Autoritatea de Supraveghere Financiară

RCA cu decontare directă

Astfel, în caz de accident, şoferul mașinii lovite nu mai aşteaptă după firma de asigurări a celui vinovat, ci merge direct la service să îşi repare autoturismul prin intermediul propriei polițe.

Astfel economisește timp, pentru că nu mai trebuie întocmit un dosar de daună iar maşina este reparată mai rapid.

„E aceeași procedura care e şi daca venea cu asigurarea vinovatului, numai că se deschide dosarul de dauna pe asigurarea ta. Se poate repara cu decontare directă.

Citește despre City Insurance în prag de faliment, sub conducerea lui Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase

E mult mai bine pentru oameni. Dacă au asigurare cu decontare directa își pot repara mașina pe asigurarea lor, fără sa fie nevoiți să aştepte după asigurarea celui care l-a lovit.

Dezavantajul acestor polițe este, însă, preţul. Dacă pentru RCA obișnuit costurile sunt undeva între 1.300 şi 1.800 de lei, pentru decontare directă banii plătiți anual sunt cu cel puţin 2-300 de lei mai mulţi”, spune Ghiță Marius Cristian, manager service

Decontarea directă a fost introdusă în urmă cu cinci ani. De atunci, între 10 şi 20% dintre clienții firmelor de asigurări au cumpărat o astfel de poliță

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele