Emil Boc a cerut, Bode a executat!

0

Lucian Bode a declarat că Guvernul va decide reîntoarcerea unor jandarmi de la paza unor obiective în sistemul lor de pregătire, precum şi trecerea poliţiei locale din nou la primării.

 

„Mâine va veni cu două propuneri în hotărârea CNSU. Această hotărâre va fi transpusă printr-o hotărâre de guvern, respectiv ordonanţă de urgenţă. Prima vizează reîntoarcerea jandarmilor la paza obiectivelor. Noi am avut peste 700 de jandarmi detaşaţi de la diverse unităţi pentru ordine publică, transferaţi în sistemul de ordine publică, iar paza era asigurată de către angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale. Ei trebuie să se întoarcă la sistemul de pregătire obligatoriu prin regulamentele lor interne şi mâine vom lua această decizie”, a spus Lucian Bode la TVR1.

Bode face ce i-a cerut Emil Boc

A doua reglementare se referă la revenirea poliţiştilor locali la primării, spune Ministrul de Interne. Bode, activ în ”tabăra” Emil Boc din PNL, nu uită să îl amintească pe fostul premier ”Băsist” ca inițiator al acestei decizii.

Vezi și Boc s-a supărat pe liberalii de la centru

„A doua reglementare, la solicitarea Asociaţiei Municipiilor din România, de exemplu, care a cerut oficial prin domnul preşedinte Emil Boc, şi nu numai, au solicitat ca poliţia locală să revină la primării. Sunt două reglementări ale Ministerului Afacerilor Interne”, a mai spus Lucian Bode.

Ministrul a explicat că anul trecut, poliţia locală a fost preluată, în starea de urgenţă, în coordonarea poliţiei naţionale.

Vezi cum arată un purificator de aer anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele