Emil Boc nu este de acord cu relaxarea măsurilor

1
boc emil

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, afirmă, joi, că România nu ar trebui să ia măsuri de relaxare înainte de sărbători, întrucât în Europa este ”un tsunami” care vine către noi, iar pandemia nu a trecut.

 

”Dacă mă uit în Europa, îmi dau seama că la orizont este un…un tsunami, este un val care vine şi cam aşa a fost de care fiecare dată, de la Vest la Est (…) Ce înseamnă? Încă nu am scăpat de pandemie, asta e prima concluzie pe care trebuie să o avem în minte. A doua este că ultimul val, din nefericire, a adus foarte multe pierderi de vieţi în România, pentru ca am avut un fond scăzut de vaccinare”, a declarat, joi, Emil Boc, la Napoca Fm.

Primarul afirmă că, în timp ce Europa discută despre vaccinarea obligatorie în multe domenii, în România se relaxează măsuri.

”Acum, uitându-mă la ce se întâmpla în Franţa, Europa, Belgia, Italia, tot mai mult se vobeşte despre obligativitatea vaccinării personalului medical, celor din asistenţă socială. De asemenea, se vorbeşte despre obligativitatea certificatului verde pentru multiple şi diverse activităţi, care să includă si doza 3. Dacă ne uităm la ce fac alţii şi dacă am fi suficient de raţionali, (…) asta nu ar trebui să se întâmple acum în România. Să ne asiguram ca avem un grad de vaccinare cât mai ridicat, ca în momentul în care vine valul ăla la noi să nu mai avem aşa probleme cu decesele şi să nu mai aglomerăm aşa spitalele. Sper ca Guvernul să ia măsuri pentru siguranţa romanilor şi nu pentru interesul unui partid sau altul”, a mai declarat primarul din Cluj-Napoca.

Macron îl face ”clovn” pe Boris Johnson, într-o conversație privată

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele