Emil Boc se teme că România va pierde banii din PNRR

1
boc emil

Primarul Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat, luni, după întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă şi miniştrii, că există riscul potenţial ca România să piardă bani din PNRR, dacă nu se fac reformele de către miniştri, iar victime colaterale vor fi administraţiile locale, care vor pierde bani. Boc a afirmat că le-a cerut prim-ministrului şi membrilor Cabinetului să rămână conectaţi la ceea ce are nevoie România.

 

”Există riscul potenţial, există riscul ca România să piardă bani din PNRR, dacă nu se fac reformele de către miniştri. Victime colaterale vor fi administraţiile locale, noi vom pierde banii, în concret şi atunci am rugat prim-ministrul şi miniştrii de resort să rămână conectaţi la ceea ce are nevoie România”, a spus primarul din Cluj-Napoca.

El a precizat că aceste reforme nu sunt făcute din afara României, sunt făcute de România, pentru români şi care vor face această ţară mult mai funcţională, cu beneficii pentru fiecare cetăţean, inclusiv în buzunar, în privinţa banilor.

”Dacă aceste reforme nu se fac, există riscul blocării fondurilor pe PNRR şi cu acele consecinţe”, a mai menţionat el.

În privinţa descentralizării, Emil Boc a afirmat că a discutat cu premierul despre concretizarea celor şapte domenii de reformă, pe tineret- sport, turism, mediu, cultură, sănătate, educaţie şi agricultură, unde, din 2017 întreg procesul s-a blocat.

Emil Boc nu este de acord cu relaxarea măsurilor

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele