Engie vrea plafonarea prețului gazelor la scara întregii Europe

2
engie romgaz eon gaze naturale
- Reclama -

Este nevoie de un plafon la scara întregii Europe impus preţului gazelor naturale pentru a răspunde la explozia preţurilor şi a ţine sub control volatilitatea preţurilor pe pieţele de gaze şi electricitate, a declarat miercuri directorul general al grupului francez de utilităţi Engie, Catherine MacGregor, transmite Reuters.

 

„În regim de urgenţă, crede că este important să analizăm o plafonare a preţurilor angro la gaze naturale, la nivel european. Asta va face posibilă o ţinere sub control a volatilităţii”, a declarat Catherine MacGregor la un panel organizat de Guvernul francez.

Vezi și Engie România sau E-ON Energie printre companiile amendate de ANPC pentru practici comerciale incorecte

„Nu am mai înregistrat niciodată astfel de nivele”, a spus Catherine MacGregor, referindu-se la maximul istoric de 345 de euro pentru un Megawatt-oră înregistrat luni de preţul de referinţă la gaze naturale în Europa. „Cred că asta justifică măsura plafonării. Suntem într-o situaţie excepţională”, a adăugat MacGregor.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice. Compania are un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km şi are 4.000 de angajaţi.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele