Englezul care a aruncat cu ouă în Regele Charles nu mai are voie cu ouă în public

1
- Reclama -

Studentul britanic arestat joi pentru că a aruncat cu ouă spre Regele Charles al III-lea spune că una dintre condițiile de eliberare pe cauțiune este că i s-a interzis să mai transporte ouă în public.

În vârstă de 23 de ani, Patrick Thelwell a fost eliberat din arest după incidentul de miercuri din York, în timpul unei vizite a monarhului. Poliția din North Yorkshire a declarat că acesta fusese arestat sub suspiciunea unei infracțiuni de ordine publică.

Regele Charles nu a fost nimerit, iar agresorul a fost îndepărtat. În mulțime s-au auzit strigăte precum „nu e regele meu” sau că Marea Britanie a fost „construită pe sângele sclavilor„. Thelwell a declarat pentru Daily Mirror că oamenii „țipau și se agitau din cauza furiei. Oamenii îmi smulgeau bucăți… de păr, mă scuipau. Oamenii și-au pierdut mințile„.

Patrick Thelwell, student la Universitatea York și activist de mediu care se opune monarhiei, a declarat că a primit amenințări cu moartea. El a spus că a fost eliberat cu condiția să nu se apropie la mai puțin de 500 de metri de Rege și nu are voie să dețină ouă în public – decizie tratată cu ironie de presa britanică.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele