Epidemia de coronavirus se accentuează în afara Chinei

0
epidemie-de-gripă
- Reclama -

Pe măsură ce se înregistrează tot mai multe cazuri de infecție cu noul virus din China, crește și îngrijorarea că epidemia intră într-o nouă fază. Dacă până acum în China se înregistrau marea majoritate a cazurilor și a deceselor, acum sunt tot mai multe semne că boala se răspândește mai rapid în afara granițelor sale, în alte țări asiatice.

 

Cazurile de infectare cu coronavirus au trecut de 200 în Coreea de Sud, adică aproape s-au dublat în 24 de ore (în principal, din cauza unei secte), în timp ce acum o săptămână erau doar 28. Cazurile din Singapore și Japonia au ajuns deja la 85. În plus, sunt peste 630 de persoane depistate cu coronavirus în rândul celor 3.700 care au stat în carantină pe vasul Diamond Princess, ancorat în portul Yokohama.

Deocamdată, China rămâne în centrul crizei, cu circa 75.000 de îmbolnăviri. Dintr-un total de 2.247 de decese, numai 11 au fost înregistrate în afara Chinei.

Numai că numărul raportat de noi îmbolnăviri scade în China, în timp ce în alte țări se accelerează. La aceasta se adaugă imposibilitatea, în unele țări, de a lua măsurile dure de carantină pe care le-a luat China.

- Reclama -

Situație alarmantă în Japonia

 

În Japonia, situația este alarmantă. Ministrul sănătății a anunțat că practic s-a pierdut urma unor persoane infectate. Populația țării numără foarte mulți bătrâni, categorie considerată cea mai vulnerabilă în fața virsului. În plus, se cunoaște cultul pentru muncă al japonezilor, care sunt foarte reticenți în a-și lua concedii medicale dacă se simt rău.

Statele Unite deja au emis o alertă de călătorie pentru Japonia, sfătuindu-și cetățenii să fie precauți.

Guvernul nipon este acuzat că a avut reacții întârziate și că a nu a fost suficient de ferm nici în ceea ceea ce privește interzicerea accesului cetățenilor chinezi în țară, nici în privința carantinei de două săptămâni impuse navei de croazieră Diamond Princess.

Toate acestea au un impact major și asupra economiei, pentru că piețele financiare par să reacționeze deja la o anxietate tot mai pregnantă. Investitorii evaluează impactul pe care l-ar avea o epidemie extinsă la nivel regional asupra creșterii economice și asupra profiturilor marilor companii, notează Bloomberg.

Citește și: Posibil dezastru umanitar în Coreea de Nord din cauza coronavirus. Phenian-ul și-a închis granița cu China

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele