Epidemiolog danez infirmă posibilitatea unui al ”doilea val” al pandemiei

0
- Reclama -

Epidemiologul Kare Molbak susține că este puţin probabil ca Danemarca să fie lovită de un al doilea val al pandemiei cu noul coronavirus.

Danemarca, în care 533 de decese au fost puse pe seama noului coronavirus, a fost prima ţară din Europa care a relaxat măsurile de închidere şi izolare, încă de acum aproape o lună. De atunci şi până în prezent, rata infecţiilor şi cea a mortalităţii au continuat să scadă.

„Nicio ţară nu s-a confruntat încă cu un al doilea val. Unele ţări au înregistrat creşteri şi scăderi ale numărului de infecţii”, a susţinut epidemiologul Kare Molbak într-o conferinţă de presă. „Însă, pornind de la datele de care dispunem în prezent, mi se pare extrem de improbabil să ne confruntăm cu un al doilea val”, a subliniat el.

Temerile cu privire la posibila manifestare a unui al doilea val pandemic care să afecteze capacitatea statelor de a-şi redeschide economiile au fost reactivate luni, după ce Germania, care a reuşit relativ să încetinească răspândirea noului coronavirus, a raportat că numărul de infecţii este din nou în creştere după primele măsuri de relaxare a regimului de izolare a ţării.

Citește și: Cum arată proiectul privind anularea amenzilor date în starea de urgență

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele