Erdogan continuă cu obrăzniciile la adresa lui Macron

0

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat, din nou, pe omologul său francez Emmanuel Macron, spunând că acesta este un “ambiţios incapabil”.

Într-o videoconferinţă cu liderii locali ai partidului său, preşedintele turc şi-a justificat politica externă de forţă şi l-a atacat în special pe şeful statului francez, care şi-a înmulţit recent criticile la adresa sa. “Unii se întreabă de ce Turcia se află în Siria, Libia, Mediterana de Est (…) Dacă Turcia renunţă la tot, ar putea Franţa să rezolve dezordinea pe care ambiţiosul incapabil care o conduce a provocat-o şi să adopte o politică a bunului simţ?”, a afirmat el.

Relaţiile dintre Paris şi Ankara s-au deteriorat considerabil în ultimele săptămâni din cauza sprijinului acordat de Franţa Greciei în conflictul cu Turcia în Mediterana de Est. Turcia a revendicat dreptul de a exploata zăcăminte de hidrocarburi într-o zonă maritimă despre care Atena spune că este sub suveranitatea sa. Cele două state au avut mai mult schimburi de replici contondente, au efectuat manevre militare şi au trimis nave în zonă.

Mai mulți polițiști germani suferă de neonanzism

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele