Stelian Ion: sunt asumate „ferm” eforturi „fără precedent” în combaterea corupţiei

0
stelian ion justitie

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a participat la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU, context în care a afirmat că sunt asumate „ferm” eforturi „fără precedent” în combaterea corupţiei.

 

„Am susţinut o alocuţiune la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei – ne asumăm ferm eforturi fără precedent în combaterea corupţiei”, a declarat Stelian Ion, conform unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei transmis, vineri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în perioada 2 – 4 iunie, la New York se desfăşoară sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei.

Vezi și Stelian Ion vrea ca averile infractorilor condamnați să ajungă în visteria statului

„În cadrul acestui forum global, ministrul Justiţiei, Stelian Cristian Ion, a susţinut o alocuţiune în care a salutat introducerea luptei împotriva corupţiei pe agenda Adunării Generale, cu precădere în contextul în care aceasta reprezintă tot mai mult un facilitator al activităţii grupurilor de crimă organizată. În ceea ce priveşte România, aceasta este perspectiva din care trebuie abordată politica penală în materia macro-criminalităţii, inclusiv a celei de mediu”, se precizează în comunicat

De asemenea, arată MJ, Stelian Ion a reamintit importanţa utilizării consecvente a Convenţiei ONU împotriva corupţiei (UNCAC) şi a Convenţiei ONU împotriva criminalităţii transnaţionale organizate (UNTOC), instrumente esenţiale de consolidare a cooperării judiciare internaţionale în materie penală.

Totodată, ministrul Justiţiei s-a referit la Strategia Naţională Anticorupţie, care este în lucru, şi la recuperarea bunurilor provenite din infracţiuni, în gama de instrumente folosite pentru combaterea corupţiei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele