Rusia a lansat un satelit european de observare a oceanelor

0
- Reclama -

Rusia a lansat miercuri un satelit european menit să examineze Terra pentru a furniza date privind adâncimea oceanelor, culoarea lor, grosimea banchizelor şi temperatura de la suprafaţa planetei, relatează Agerpres, care citează AFP.

Citește și SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat Siria, Rusia amenință!

O rachetă rusească Rokot care transporta satelitul Sentinel-3B a decolat la ora locală 20.57 (17.57 GMT) de pe cosmodromul de la Pleseţk, din nordul Rusiei, potrivit imaginilor difuzate de agenţia spaţială Roskosmos.

Cu o mărime şi o greutate (1.250 kg) comparabile cu cele ale unei mici maşini, satelitul se va alătura fratelui său geamăn Sentinel-3A, lansat în februarie 2016 şi care de atunci orbitează în jurul Terrei la o altitudine de 815 km.

Amândoi fac parte din Copernicus, o reţea ambiţioasă de sateliţi de observaţie a Terrei, desfăşurată puţin câte puţin de Uniunea Europeană şi Agenţia Spaţială Europeană (ESA). Este cel de-al şaptelea satelit Sentinel din reţea care va fi plasat pe orbită din aprilie 2014.

- Reclama -

De Vlad Mitu

 

Citește și Cercetătorii, antreprenorii și profesioniștii din sistemul universitar sunt invitați să se înscrie la „Copernicus Masters“

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele