Este momentul ca Iohannis să pună punct jocurilor lui Dragnea

0

Monica Macovei susține că dacă actuala coaliție majoritară din parlament nu va stopa demersurile anti-justiție printr-un guvern cu scopuri cinstite, atunci trebuie declanșate alegeri anticipate.

Macovei spune că „Președintele Iohannis trebuie să pună punct jocului lui Dragnea și să propună un premier care să susțină anticorupția și care să ceară Parlamentului să respingă modificarea Codurilor penale, dezincriminarea unor infracțiuni sau vreo propunere de grațiere și amnistie.

Dacă PSD, ALDE, UDMR nu vor să formeze guvernul cu un premier anti-criminalitate, atunci trebuie declanșate alegeri anticipate.

Citiți și USR vrea alegeri anticipate

Fără un astfel de premier, România devine paradisul criminalității violente, a criminalității organizate (trafic de copii, femei, armament etc), a criminalității economice, cum sunt evaziunea fiscală, frauda, spălarea de bani etc. Infractorii vor dori să-și facă sau să-și conducă infrațiunile transfrontaliere în România, pentru că la noi nu vor mai putea fi urmăriți, interceptați, filmați.

Practic, modificările la Codurile penale ne scot din circuitul anchetelor transfrontaliere. Adică ne scot din Europa și din colaborarea polițienească și judiciară cu oricare altă țară. Dacă în Germania, de exemplu, se declanșează o anchetă de trafic de ființe umane sau de droguri, care trece și prin România, ancheta va fi blocată în România și nu va avansa, pentru că modificările la Codurile penale vor face imposibilă orice anchetă pe teritoriul României.” conchide eurodeputatul.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele