Este oficial – bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanță

0
voucher-de-vacanta

Ordonanța de Urgență privind acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari a fost adoptată vineri de guvern, în valoare de 1.450 lei, pentru următorii cinci ani.

Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, a fost promovată reluarea acordării voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar. Ținta reglementării a fost atât asigurarea refacerii capacității de muncă și creșterea productivității beneficiarilor, cât și stimularea dezvoltării turismului intern. Subliniez acest lucru, pentru că această măsură trebuie să fie corelată cu asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Din acest motiv, actul normativ adoptat exclude de la posibilitatea acceptării acestor vouchere de vacanță pe acei operatori economici care au o conduită neconformă cu reglementările fiscale și urmărește, în perspectivă, creșterea gradului de colectare a creanțelor bugetare”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Acceptarea voucherelor de vacanță, acordate de instituțiile publice, se adresează, mai exact, doar unităților afiliate care nu înregistrează obligații fiscale restante la bugetul general consolidat, de natura celor administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală, mai vechi de 90 de zile.

De asemenea, de la 1 aprilie 2022, unitățile afiliate sunt obligate să transmită facturile emise titularilor în sistemul naţional RO e-Factura.

În actualul context epidemiologic, a fost necesară și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 30 iunie 2022. Decizia a fost luată în condițiile în care o parte dintre vacanțele achiziționate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător. De asemenea, măsura va încuraja practicarea turismului intern în extrasezon. În perioada 2022 – 2026, voucherele de vacanță urmează să fie emise doar pe suport electronic”, mai anunță ministrul Cadariu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele