ÎPS Teodosie critică preoții care au mașini scumpe, practică arte marțiale sau fac jogging

0

Arhiepiscopul Tomisului le-a recomandat preoţilor care aleargă pentru a slăbi să facă mai bine 100 de mătănii, notează News.ro.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie consideră că ar trebui ca preoţii “să nu exceleze în lux”, fiindcă acesta nu este o virtute, ci de multe ori un păcat. Acesta crede că preoţii trebuie să fie pe măsura poporului sărac şi să îi susţină pe săracii poporului prin exemplul personal.

În emisiunea „Dialog duhovnicesc” de la Radio Dobrogea, Arhiepiscopul a fost întrebat, vineri seara, ce părere are despre faptul că unii preoţi au maşini foarte scumpe.

Sunt unii care lucrează şi în afara preoţiei şi unora li se pune această dorinţă, destul de deşartă, să aibă maşină mai de lux, mai scumpă. Şi eu merg cu maşini din astea, dar nu sunt ale mele. Se oferă, că eu nu am maşină. Nu trebuie să rămâneţi numai cu grija lor, să purtaţi întâi grija dumneavoastră, că nu cred că vă afectează personal dacă unii preoţi au maşini scumpe”, a spus ÎPS Teodosie, care a completat:

E bine ca preoţii să fie atenţi să nu exceleze în lux pentru că luxul nu este o virtute. Luxul de multe ori este un păcat şi atunci să nu punem paravan unele slăbiciuni ale preoţilor şi îmi cer scuze în numele lor pentru că important este să…şi le mai atrag atenţia şi eu, pentru că trebuie să fim şi noi pe măsura poporului sărac şi să susţinem săracii poporului şi prin exemplul personal”, a explicat Arhiepiscopului Tomisului.

De asemenea, ÎPS Teodosie a fost întrebat dacă preoţii pot practica sporturi de contact:

Nu fac parte din ţinuta unui teolog astfel de sporturi, cu box, cu tehnici de autoapărare. Sunt paralele cu ţinuta unui teolog. Când aud că unii aleargă să slăbească, de ce nu fac 100 de mătănii? Şi le recomand multora sportul acesta care foloseşte şi trupului, dar şi sufletului”, a mai precizat ÎPS Teodosie în interviul radiodifuzat.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele