Moscova anunță că va colabora cu orice Președinte al Republicii Moldova

0

Moscova anunță că va colabora cu orice Președinte al Republicii Moldova. Ministerul de Externe al Rusiei susține într-un comunicat oficial de presă că în primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova ar fi fost transportați alegători în număr mare la secțiile de vot din UE și SUA.

 

Rusia citează presupuse rapoarte ale unor observatori internaționali și relatări mediatice, deși la turul 1 nu au fost documentate asemenea evenimente. Maia Sandu a câștigat turul 1 al alegerilor, un rezultat surprinzător pentru mulți analiști ai scenei politice moldovene, iar voturile din Diaspora – covârșitor în favoarea sa – au reprezentat peste 11% din totalul voturilor.

”Ne opunem oricăror ingerințe externe în procesele electoral din Republica Moldova. Este important să se evite repetarea situațiilor care au avut loc în timpul primului tur al scrutinului, așa cum au fost raportate de observatorii internaționali și mass-media. Printre acestea, se numără transportul în masă al alegătorilor către un număr fără precedent de secții din Europa de Vest și Statele Unite, pe fondul blocării votului cetățenilor moldoveni care locuiesc în Transnistria. Astfel de tehnologii politice brutale nu ajută la înțelegerea deplină a voinței cetățenilor Republicii Moldova”, susține Ministerul rus de Externe în comunicat.

Maia Sandu și Igor Dodon, în turul 2 al alegerilor din Moldova

Pe de altă parte, MAE rus arată că Moscova e gata să colaboreze cu viitorul președinte al Republicii Moldova, oricine ar fi el: ”Rusia e deschisă la cooperare constructivă, responsabilă și reciproc avantajoasă cu orice candidat pe care cetățenii moldoveni îl aleg președinte în alegerile libere și democratice din 15 noiembrie”.

În turul secund al alegerilor se confruntă candidata PAS, Maia Sandu, ca re a câștigat turul 1, și candidatul independent pro-rus Igor Dodon.

Vezi și Casoteca.ro/magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele