Ministrul chinez de Externe merge în această săptămână în Coreea de Nord, la invitaţia lui Kim Jong-Un

0

Wang Yi, ministerul de Externe al Chinei, urmează să întreprindă o vizită în Coreea de Nord în cursul acestei săptămâni, în contextul summitului inter-coreean de vineri şi a potenţialei întrevederi a liderului regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, cu preşedintele SUA, Donald Trump.

Oficialul chinez va efectua miercuri şi joi o vizită în Coreea de Nord, la invitaţia regimului de la Phenian, a anunţat Ministerul de Externe de la Beijing, informează site-ul postului BBC News.

Liderul dictator nord coreean countinuă sa surprindă scena internaţională cu politica sa externă şi diplomaţia neobişnuită de care dă dovadă în ultimile luni. Nu mai puţin de anul trecut acelaşi lider nord coreean înspăimânta pe plan internaţional cu nenumăratele teste nucleare. Mai mult, dacă până acum câteva luni ameninţa marile puteri militare ale lumii cu posibile viitoare bombardamente, astăzi liderul Coreei de Nord pare să îşi schimbe strategia la 180 de grade. Vedem o serie de întâlniri cu lideri ai ţărilor vecine, pe care cu greu le putea lua în calcul aproape orice analist politic până acum câteva luni.

Citeşte şi Liderul Coreei de Nord continuă să șocheze 

În luna martie, am avut parte de istorica întâlinre dintre liderul coreean şi preşedintele Chinei, unde preşedintele Coreei de Nord şi-a manifestat dorinţa de deschidere, de dialog şi diplomatie.  Săptămâna trecută a avut loc întâlnirea istorică a lui Kim Jong-Un cu preşedintele Coreei de Sud, cei doi căzând la o pace istorică între cele două ţări aflate în conflict şi permanentă stare de tensiune de câteva decenii.

Chiar preseditnele SUA Donald Trump şi-a exprimat dorinţa de a avea o întalnire cu liderul Coreei de Nord, subiectul pregozinându-se a fi dezarmarea ţării şi obţinerea păcii pentru ca tensiunea dintre cele două ţări sa înceteze.

Aceste mişcări în politica externa sunt ţinute sub observaţie atentă, deoarece liderul Coreei de Nord pare sa nu dorească nici o schimbare, populaţia ţării trăind în acelaşi regim dicatatorial ca în ultimile decenii, regim considerat cel mai agresiv din lume.

Această ţară este complet ruptă de lume, aici accesul la internet fiind interzis, mass media controlate de guvern.

În Coreea de Nord, orice posibilă mişcare a cetăţenilor de a se împotrivi regulilor acestei societăţi, este făra nici o şansă, cei care sunt prinşi împotrivându-se fiind aspru pedepsiţi, pedepasa cu moartea fiind des aplicată în această ţară.

Coreea de Nord, se enumără printre ţările cu cele mai multe lagăre din lume. Marea majoritate a populaţiei trăieşte în sărăcie extremă, sursele de hrană fiind limitate, de aceea Coreea de Nord enumerându-se, din nou, printre ţările cu cei mai multi cetăţeni subnutriţi.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele