Euro 2020: încep demolările, totale şi parţiale

0

Lucrările la cele patru stadioane angrenate în găzduirea unor meciuri din cadrul Euro 2020 încep în luna iunie.

Stadionul Steaua va fi demolat complet și construit de la zero,  Stadionul Arcul de Triumf, demolat parțial și refăcut,  Stadionul “Giulești”,  va fi reabilitat. Lucrările la Stadionul Dinamo au șanse mici să fie finalizate la timp pentru EURO 2020.

”Activitatea sportivă din România se află într-un moment de cotitură. Relansarea sportului e un obiectiv al acestei guvernări. Este un obiectiv de importanță majoră. Una dintre condițiile asumate de Guverunul României pentru organizarea unor meciuri la Euro 2020 a fost acela de a asigura câte o facilitate de antrenament corespunzătoare pentru fiecare echipă, distincă de stadionul oficial, Arena Națională. În urma consultării cu FRF, au fost alese 4 stadioane.  Prima delegație oficială a UEFA va sosi la București în iulie 2019. Realizarea celor 4 stadioane va duce aduce Bucureștiul la un nivel al infrastructurii foarte bun. Vorbim de investiții pe termen lung, de care vom beneficia cu toții. Cred că acum avem experiența necesară pentru a construi stadioane și sper să ne încadrăm în termenii pe care i-am stabilit cu UEFA. (…) La Stadionul Dinamo au fost multe probleme juridice, e posibil ca stadionul Dinamo să nu fie finalizat până la data la care va începe Campionatul European. Sunt situații de avarie dacă asta nu se va întâmpla, avem două stadioane aproape, la Ploiești și la Giurgiu. Se pot folosi și cele de la Voluntari și Mogoșoaia. Important e ca cele 4 să fie finalizate. Sigur, ar fi bine ca ele să fie finalizate la timp, dar dacă Dinamo nu poate fi gata vom găsi soluții”, a declarat Paul Stănescu, vicepremier, în cadrul unei conferințe de presă.

”Am avut multe discuții legate de timingul celor 4 stadioane. Se pare că în martie 2020 cele 3 stadioane vor fi gata, Giulești, Arcul de Triumf și Steaua. Legat de EURO 2020, sunt încrezător că acest eveniment va avea loc. Am organizat finala Europa League la București, competiție care s-a realizat foarte bine.”, a declarat fostul internațional Gică Popescu, consilierul premierului Viorica Dăncilă.

Citiți și: Ana Bogdan a anunţat un parteneriat cu o firmă de talie mondială

Arena Națională va găzdui meciuri din Grupa C a EURO 2020. Meciurile din această grupă se vor disputa la Amsterdam și București.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele