250 de milioane de euro confiscate de poliția italiană de la mafia din Calabria

1
mafia italia cosa nostra
- Reclama -

Poliţia italiană a lansat joi o operaţiune împotriva mafiei care face ravagii în Calabria, în „tocul cizmei” italiene, confiscând bunuri în valoare totală de peste 250 de milioane de euro, informează AFP.

 

Cincizeci şi şase de persoane, dintre care majoritatea se află deja la închisoare, sunt suspectate de conspiraţie mafiotă, extorcare, răpire, corupţie şi deţinere ilegală de arme, potrivit Poliţiei şi Parchetului.

Circa 300 de membri ai forţelor de ordine au participat la această operaţiune într-o zonă controlată de clanul Mancuso, un clan puternic care face parte din mafia calabreză, cea mai importantă din Italia şi cunoscută sub numele de ‘Ndrangheta.

Sute de membri ai acestei organizaţii sunt judecaţi în cadrul unui maxi-proces.

În afară de membri ai ‘Ndrangheta, ancheta a vizat mai mulţi oameni de afaceri, un consilier regional ieşit din închisoare doar cu câteva zile mai devreme şi doi funcţionari.

- Reclama -

Şeful clanului, Luigi Mancuso, este criminalul cel mai important judecat în acest maxi-proces care a început în ianuarie 2021.

Clanul său, aliat cu familiile La Rosa şi Accortini, continuă cu toate acestea să controleze activităţile criminale din provincia Vibo Valentia.

Italia declară război celor care folosesc munca la negru în agricultură

În Calabria, ‘Ndrangheta este puternic infiltrată în economie, făcând aproape imposibilă eradicarea acestei mafii.

Datorită controlului său asupra importului de cocaină în Europa, ‘Ndrangheta este cea mai puternică mafie din Italia, devansând chiar Cosa Nostra, concurenta sa din Sicilia. Ea reinvesteşte câştigurile sale ilicite în economia legală.

Operaţiunea de joi a poliţiei a vizat de asemenea alte zone din Calabria, precum Palermo în Sicilia, Roma şi Milano.

Un responsabil al forţelor de ordine italiene, Francesco Messina, a pus accentul pe puterea economică a clanului, care se bazează la nivel local pe activităţi „substanţiale” de extorcare. „Absenţa totală” de plângeri depuse de victime la autorităţi demonstrează puterea de intimidare a organizaţiei, a subliniat el.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele