Europa se ”închide” din nou, din cauza pandemiei de coronavirus

Cele mai populate zone ale Greciei, inclusiv capitala Atena, intră timp de o lună într-o carantină parțială

0

Încet, dar sigur, Europa se ”închide” din nou, din cauza pandemiei de coronavirus. Belgia, Germania și Grecia vor face acest pas de luni și timp de o lună și jumătate își vor suspenda toate activitățile neesențiale. În plus, se va restricţiona drastic libertatea de mișcare a oamenilor.

 

De luni și până la jumătatea lunii decembrie Belgia se oprește în loc. Se închid toate magazinele, saloanele de înfrumusețare, instituțiile de cultură și sălile de sport. Nici supermarketurile nu mai au voie să vândă decât mâncare și produse considerate esențiale, iar telemunca devine obligatorie.

Și cele mai populate zone ale Greciei, inclusiv capitala Atena, intră timp de o lună într-o carantină parțială, așa cum a numit-o șeful guvernului.

Belgia se pregătește pentru o nouă carantină

Școlile și supermarketurile rămân deschise, dar se extinde interdicția de a circula noaptea impusă de săptămână trecută în marile orașe Atena și Salonic. Șeful guvernului spune că această lună de restricții este un plan prin care speră să nu afecteze Crăciunul.

Franţa va intra din nou într-un lockdown naţional începând de vineri

Restricții similare, care au închis tot ce înseamnă HORECA, divertisment, cultură și sport, sunt deja în vigoare în Franța, Polonia și Cehia. De luni, Germania se va alătura acestui club, iar premierul Boris Johnson a spus că ia și el în calcul închiderea totală a Angliei.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele