Eurovision: reprezentantul Belarus a fost descalificat

0

Belarus a fost descalificată de la Eurovision Song Contest 2021 după ce a înscris un al doilea cântec ale cărui versuri încălcau regulile competiţiei.

 

În urmă cu două săptămâni, reprezentanţii European Broadcasting Union (EBU), care organizează concursul, au cerut Belarusului să înscrie un nou cântec, după ce a fost ridicată problema că piesa propusă avea un subtext politic.

A doua melodie propusă, cântată de acelaşi grup, Galasy ZMesta, a fost acum considerată ca nepotrivită.Galasy ZMesta este cunoscut că ironizează protestele faţă de preşedintele Alexandr Lukaşenko. Demonstraţiile au început în Belarus în vara anului trecut, după ce el câştigat alegerile prezidenţiale.

„I Will Teach You”, cântec al grupului Galasy ZMesta, cuprinde versuri ca „Te voi învăţa să te supui regulilor”, stârnind critici din partea reprezentanţilor opoziţiei. Mulţi s-au temut că permiţând prezentarea unui astfel de cântec ar legitima reprimarea violentă a protestelor.

EBU a decis că versurile sunt neadecvate şi a ceut Belarusului să înscrie o altă piesă, dacă ţara vrea să participe la concursul din luna mai de la Rotterdam.

Lukaşenko însuşi s-a exprimat legat de această situaţie: „Încep să ne preseze din toate părţile. Chiar şi la Eurovision, văd. Vom face un alt cântec. Vedeţi că acesta este politizat cu totul”.

Raliul Brașovului, restricții pe DN 1

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele