Dezastru pentru românii aflați pe o insulă din Grecia

0

Sute de români sunt printre cei 1.500 de turişti blocaţi pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat.

Situaţia e dramatică, deoarece pe insulă au izbucnit şi incendii de vegetaţie, care iau amploare. Oamenii se plâng că au rămas fără bani, fără mâncare şi că dorm pe unde apucă. O nouă navă ar urma să vină abia miercuri, scrie presa elenă, relatează digi24.ro.Sute de maşini, turişti nervoşi şi un haos general – aşa arată portul insulei greceşti Samothraki, în plin sezon estival. Totul din cauză că feribotul care făcea legătura cu restul Greciei s-a stricat. La fel s-a întâmplat şi cu nava trimisă pentru a-l înlocui.

În jur de 1.500 de oameni – greci, români, bulgari, sârbi şi francezi – vor să părăsească insula. Şi-au lăsat maşinile în port, ca să aibă şanse mai mari să se urce pe primul feribot care va veni, şi dorm pe unde apucă. Unii şi-au întins corturile, alţii au găsit cazare la suprapreţ, scrie digi24.ro.Primăria a permis unor turişti să doarmă în clădiri ale municipalităţii.Şi pentru ca haosul să fie complet, în apropiere de port au izbucnit incendii de vegetaţie. Pompierii locali au fost deja anunţaţi că nu vor primi întăriri, tot din cauză că nu există curse.

Citește și: Clădirea fostului club Bamboo din Mamaia a fost distrusă de un incendiu violent

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele