Justiția în derivă! Judecătoarea Nolden, eliberatoare infractorilor Dragnea și Poteraș, numită vicepreședinte la Curtea de Apel București

0
Justiția
- Reclama -

Judecătoarea Nicoleta Nolden de la Curtea de Apel București a fost numită vicepreședinte al acestei instanțe prin votul majoritar al Secției pentru judecători a CSM. Înaltul magistrat este însă foarte atentă cu imaginea sa, întreg internetul fiind sărac în fotografii cu domnia sa.

 

După ce imaginea publică a unor judecători s-a tocit în urma ieșirilor pro-penali, de exemplu Savonea sau Baltag, Nolden este o nouă ”stea” a din același aluat socio-politic. Astfel, dacă opinia publică consideră că tocmai condamnarea politicienilor penali sau a celor care au comis infracțiuni ar trebui să constituie un motiv de promovare, CSM pare să vadă lucrurile pe dos. Acesta este și cazul doamnei judecător Nicoleta Nolden.

Judecătoarea Nicoleta Nolden (fostă Cristuş) este considerată o apropiată a fostei șefe CSM, Lia Savonea. Ea a fost consilieră a ministrului Justiției Cătălin Predoiu și a premierului Mihai-Răzvan Ungureanu. Este căsătorită cu un judecător federal german.

Liviu Dragnea va fi eliberat din penitenciar

A anulat decizia de ne-eliberare a lui Dragnea

În vară, judecătoarea Nolden a anulat decizia Tribunalului București prin care a fost respinsă cererea lui Liviu Dragnea de liberare condiționată din penitenciar și a dispus rejudecarea și strămutarea la Tribunalul Giurgiu. Instanța de la Giurgiu l-a eliberat mai repede din pușcărie pe fostul lider PSD.

- Reclama -

A anulat dosarul Pasteur cu prejudiciu de peste 26 de milioane de euro

Vezi și Veste tristă pentru românii cinstiți: Hoțul Poteraș va fi eliberat din pușcărie

În noiembrie acest an, judecătoarea Nicoleta Nolden a anulat și restituit definitiv la DNA dosarul privind retrocedarea frauduloasă a unor terenuri ale Institutului Pasteur cu prejudiciu de peste 26 de milioane de euro. În dosar erau judecați fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș, Paul Sorin Stănescu, nașul lui Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD, și Narcisa Georgescu, o apropiată a Elenei Udrea și fostă șefă a Autorității Naţionale Sanitar-Veterinare. Judecătoarea Nolden a anulat dosarul din pricina unui detaliu de procedură și după ce la Tribunalul București stabilise inițial că probatoriul a fost administrat legal.

Acum, Nicoleta Nolden judecă contestația la executare a fugarului Dragoș Săvulescu.

O altă decizie favorabilă lui Dragnea

În octombrie 2019, judecătoarea Nolden a anulat hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM din decembrie 2018 prin care a fost stabilită componenţa completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi hotărârile Colegiului de conducere al ÎCCJ privind numărul şi tragerea la sorţi a completurilor de 5 judecători pe 2019.

A menținut-o în funcție pe procuroarea Secției Speciale care o ancheta pe Kovesi

CSM discută acţiunile formulate de Secția Specială cu privire la presupusele abateri disciplinare ale lui Iacob și Koveși

În vara lui 2019, judecătoarea Nolden a obligat Secția pentru procurori a CSM să îi prelungească activitatea în profesie procuroarei Puiu Zarafina de la Secția Specială după împlinirea vârstei de 65 de ani. Procuroarea Puiu Zarafina o ancheta, alături de procuroarea Adina Florea, pe fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi în aşa zisul dosar al aducerii în ţară a fugarului Nicolae Popa, fost director al FNI. Puiu Zarafina îl cerceta pentru presupuse abuzuri şi pe procurorul Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, anchetatorul lui Mazăre și Nicușor Constantinescu. Puiu Zarafina avea în lucru și un dosar al procurorului Cristian Ban, membru CSM.

A suspendat demiterea unui secretar de stat MAI apropiat de Carmen Dan

Europa liberă a arătat și că judecătoarea Nolden a suspendat un ordin al fostului premier PSD Viorica Dăncilă prin care a demis un secretar de stat din MAI. Fostul secretar de stat Adrian Petcu, apropiat de Carmen Dan, a rămas pe post cu ajutorul judecătoarei Nolden, deși a fost dat afară de Viorica Dăncilă.

Context. Europa liberă a arătat şi că Nicoleta Nolden a fost colegă de complet de judecată, în cadrul Secției Contencios Administrativ de la CAB, şi cu Alina Ghica, vicepreședinte al Curții de Apel București, și prietenă a Liei Savonea.

Judecătoarea Nolden a fost detaşată de CSM la Ministerul Justiţiei în martie 2020, la cererea ministrului PNL Cătălin Predoiu. Detaşarea ei a încetat în martie 2021, după ce ministrul Justiţiei a devenit Stelian Ion de la USR.

Nicoleta Nolden a fost consiliera lui Cătălin Predoiu și în primul său mandat al acestuia la Ministerul Justiției. Ea a a fost consilier de stat și în aparatul de lucru al fostului prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu și a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe, unde a ocupat funcția de consul în cadrul secției de afaceri consulare a Consulatului General al României la Bonn.

Potrivit declarațiilor sale de avere, Nicoleta Nolden este căsătorită cu un judecător german, Gerd Nolden, de la Curtea de Apel din Koln.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele