Eveniment: Alexandria are, de azi, librărie

0
- Reclama -

Singura librărie din oraşul teleormănean Alexandria unde sunt vândute exclusiv cărţi şi care va aloca spaţiu evenimentelor culturale a fost inaugurată miercuri, în prezenţa ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu.

 

Librăria reprezintă o iniţiativă a Asociaţiei „Mihai Murar”, care dezvoltă şi proiectul „Biblioteca Mobilă”, prin care doreşte amplasarea, în parcuri, lângă şcoli şi în alte zone populare, inclusiv în mediul rural, a unor biblioteci mici, mobile, unde oamenii pot dona şi împrumuta cărţi.

„Sunt convins că aceasta va deveni un punct de atracţie şi de sprijin pentru toţi tinerii din Alexandria. Deşi mă onorează implicarea în calitate de ministru al Culturii în acest proiect, mă întristează faptul că abia în 2020 se întâmplă acest gest de normalitate în judeţul Teleorman. Aş fi vrut să fac o trecere în revistă a cifrelor cu privire la abandonul şcolar, la analfabetismul funcţional şi chiar la procentul de promovabilitate la evaluarea naţională sau la bacalaureat, însă, acestea sunt prea bine ştiute de teleormăneni şi de întreaga Românie”, a declarat ministrul, potrivit unui comunicat.

Ticăloșie sau prostie, Ciolacu anunță că școlile vor fi închise

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele