Eveniment pentru pasionații de tehnologie la Bosch Cluj

0

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, organizează în data de 19 mai a doua ediţie a evenimentului „Bosch Future Mobility Day” (BFMD) la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

Scopul evenimentului este de a-i implica pe studenții pasionați de tehnologie într-o competiție dedicată vehiculelor autonome și de a prezenta evoluţii tehnologice de ultimă generaţie, într-o manieră cât mai accesibilă publicului larg. BFMD este organizat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu fabrica Bosch din Cluj.

„Având în vedere gradul mare de complexitate al concursului, participanții dezvoltă competențe necesare unei viitoare cariere în domeniul auto, în special pentru conducerea autonomă. Vrem ca pe viitor acest concurs să fie privit de studenți ca un prim pas pentru o carieră în dezvoltarea de tehnologii care definesc viitorul mobilității”, a spus Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

În competiția dedicată studenților s-au înscris 22 de echipe de la universități tehnice din România și Moldova. Acestea lucrează de aproximativ cinci luni, împreună cu experții Bosch, la dezvoltarea de algoritmi de conducere autonomă pentru mașini la scara 1:10. În 19 mai, mașinuțele vor fi puse în funcțiune pe trasee construite, astfel încât să simuleze condiții de trafic urban.

În afara concursului propriu-zis, pe parcursul BFMD se desfăşoară conferinţa interactivă Bosch Future Mobility Talks, expoziții și demonstrații tehnice, precum și diferite activități pentru copii.

Pentru a participa la conferință, este necesar ca publicul să se înscrie în prealabil, achitând o taxă de participare, pe website-ul dedicat evenimentului. Taxa de participare la conferință va fi donată integral Asociației Mișcare de Tabără Yuppi, care oferă tabere gratuite de terapie prin experiență copiilor și adolescenților cu boli oncologice, diabet și alte boli autoimune.

Varietatea de activităţi pregătite pentru participanţi în cadrul Bosch Future Mobility Day include: demonstrații cu mașini care parchează singure sau care frânează automat la detecția bicicletelor, testarea simulatorului de accidente Titi Aur, testarea bicicletelor și scuterelor cu propulsie electrică Bosch, la care se adaugă multe alte tehnologii și demonstraţii inedite.

Multe dintre aceste tehnologii sunt aduse pentru prima oară în România, precum sistemul de proiecție interactivă pentru bucătării Bosch PAI, care a fost prezentat pentru prima dată anul acesta la Consumer Electric Show în Las Vegas. Pe lângă zona dedicată competiției studenților și cea a standurilor care prezintă proiectele Bosch din Cluj și Timișoara, va exista o zonă dedicată copiilor, unde aceștia vor putea testa mașini cu pedale și vor putea participa la activitățile şi atelierele de creaţie organizate de eematico, Yuppi Camp și Beard Brothers.

Cititi si Bosch își extinde poziția în domeniul IoT. Soluții conectate pentru mobilitate și locuințele viitorului

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele