F1: anul 2021 cu 23 de curse

0
Sebastian Vettel

Administratorii drepturilor comerciale ale Formulei 1 au dat publicităţii, marţi, un calendar 2021 provizoriu cu 23 de mari premii, un record.

 

Dacă anumite coordonate ale unui sezon normal nu au fost schimbate, cum ar fi startul în Australia, la Melbourne, şi finalul la Abu Dhabi, apare pentru prima dată în Marele Circ un grand prix în Arabia Saudită, desfăşurat în nocturnă, pe un circuit stradal la Jeddah, pe malul Mării Roşii.

A dispărut din calendar Marele Premiu al Vietnamului, a cărui primă ediţie era programată anul acesta, dar a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia de renunţare la cursa de la Hanoi ar fi fost luată din motive politice, potrivit motorsport.com.

De altfel întregul sezon actual a fost afectat de pandemie, startul fiind amânat din martie pentru iulie şi numeroase curse fiind anulate, iar altele găzduite “de urgenţă” pe circuite care în mod normal nu figurau în program, precum Portimao (Portugalia), Imola, Monza (Italia) şi Istanbul (Turcia). Deşi au fost prevăzute 22 de etape în 2020, doar 17 vor avea loc în cele din urmă, câte două la Spielberg (Austria), Silverstone (Marea Britanie) şi Sakhir (Bahrain).

În 5 luni România a exportat 1,065 milioane tone de grâu moale

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele