Fabricile Tesla pierd miliarde de dolari

0
tesla uber

Noile fabrici de automobile ale Tesla Inc. (TSLA.O) din Texas şi Berlin „pierd miliarde de dolari” în timp ce se străduiesc să crească producţia din cauza lipsei de baterii şi a problemelor portuare din China, a declarat directorul executiv Elon Musk, într-un interviu publicat miercuri, potrivit Reuters.

 

”Atât fabrica din Berlin, cât şi cea din Austin sunt nişte furnale gigantice de bani în acest moment. Este într-adevăr ca un răget uriaş, care este sunetul banilor în flăcări”, a declarat Musk, într-un interviu divizat în trei părţi, ultima fiind publicată miercuri.

Musk a declarat că fabrica Tesla din Texas produce un număr „minuscul” de maşini din cauza provocărilor legate de creşterea producţiei noilor sale baterii „4680” şi pentru că uneltele pentru fabricarea bateriilor sale convenţionale 2170 sunt „blocate în port în China”.

„Toate acestea se vor rezolva foarte repede, dar necesită multă atenţie”, a spus el.

Musk a precizat că fabrica sa din Berlin se află într-o „poziţie puţin mai bună”, deoarece a început cu utilizarea bateriilor tradiţionale 2170 pentru maşinile construite acolo.

 

Tesla va construi o fabrică în India

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele