Facebook a șters zeci de pagini si conturi din Romania si UK

D. A.

Facebook a anunţat pe un blog propriu că a eliminat de pe această reţea de socializare şi de pe Instagram pagini, grupuri şi conturi create în Regatul Unit şi România despre care consideră că desfăşoară acţiuni politice de influenţare.

 

Menţionând că nu a descoperit vreo legătură între respectivele conţinuturi online din Regatul Unit şi cele din România, Facebook afirmă că cele din urmă susţin poziţii partizane în favoarea Partidului Social-Democrat (PSD).

Asemănarea dintre conţinuturile româneşti şi britanice pe care Facebook a decis să le blocheze constă în folosirea unor ”tactici similare de creare a unor reţele de conturi menite să-i inducă pe ceilalţi în eroare cu privire la cine sunt şi ce fac” cei care au gestionat aceste conţinuturi, explică reţeaua de socializare.

Cele 31 de pagini Facebook, grupuri şi conturi româneşti eliminate sunt ”parte a unei reţele care a operat în România şi a folosit o combinaţie de conturi false şi conturi autentice” în scopul menţionat anterior, susţine aceasta.

Citeste despre Ecaterina Andronescu

”Administratorii paginilor şi deţinătorii conturilor postau de obicei despre ştiri locale şi chestiuni politice, inclusiv ştiri partizane sub semnături fictive în sprijinul Partidului Social-Democrat (PSD). De asemenea, ei au distribuit relatări conflictuale şi au promovat conţinuturi găzduite de mai multe domenii de internet care se descriau drept website-uri noi. Deşi persoanele din spatele acestei activităţi au încercat să-şi ascundă identităţile, procedurile noastre de verificare au arătat că o parte a acestei activităţi era legată de o persoană asociată cu PSD”, mai motivează Facebook acţiunea împotriva acestor conţinuturi, prezentând şi copii de ecran cu unele dintre paginile şterse.

Citeste si...  Codruţa Kovesi, prima la selecţia pentru postul de procuror-şef european

”Am eliminat aceste pagini şi conturi având în vedere comportamentul lor, nu conţinutul”, susţine de asemenea reţeaua de socializare în articolul semnat de Nathaniel Gleicher, responsabil pentru politica de securitate cibernetică.


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *