Fugarul Rizea a fost reținut

0

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, care s-a ascuns timp de aproape trei ani la Chişinău şi căruia i-a fost retrasă cetăţenia R.Moldovava fi reţinut pentru 72 de ore.

 

Marţi, preşedintele Republicii Moladova Igor Dodon a anunţat că a luat decizia de retragere a cetăţeniei Republicii Moldova fostului deputat PSD Cristian Rizea, condamnat pentru corupţie şi spălare de bani. „S-a discutat foarte mult în presă despre un oarecare Rizea, cetăţean al României, care s-a ascuns în Moldova. Vreau să vă spun că la propunerea Comisiei pentru cetăţenie, ieri am semnat un decret prin care am anulat cetăţenia acestui personaj. Deja organele competente din R.Moldova şi România trebuie să facă schimb de informaţii şi să întreprindă acţiuni pentru a-l expulza din ţară pe acest criminal, conform justiţiei din România”, a declarat Dodon, conform Deschide.md.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea – dat în urmărire internaţională în urma unei condamnări la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani – a fost localizat la Chişinău, anunţa în urmă cu un an Gândul, care prezenta şi imagini cu fostul parlamentar social-democrat. La acel moment, IGPR a transmis că nicio ţară nu a furnizat, prin intermediul canalelor de cooperare poliţienească internaţionale informaţii care să ducă la depistarea lui Cristian Rizea.

Dodon îl lasă pe Rizea fără cetățenie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele