Dodon îl lasă pe Rizea fără cetățenie

0

Igor Dodon anunţă că a luat decizia de anulare a cetăţeniei Republicii Moldova fostului deputat PSD Cristian Rizea, condamnat pentru corupţie şi spălare de bani.

 

„S-a discutat foarte mult în presă despre un oarecare Rizea, cetăţean al României, care s-a ascuns în Moldova. Vreau să vă spun că la propunerea Comisiei pentru cetăţenie, ieri am semnat un decret prin care am anulat cetăţenia acestui personaj. Deja organele competente din R.Moldova şi România trebuie să facă schimb de informaţii şi să întreprindă acţiuni pentru a-l expulza din ţară pe acest criminal, conform justiţiei din România”, a declarat Dodon, conform Deschide.md.

Vezi și Coronavirus: 303 unităţi de învăţământ desfăşoară cursuri în Scenariul 3

Fostul deputat PSD Cristian Rizea – dat în urmărire internaţională în urma unei condamnări la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani – a fost localizat la Chişinău.

La acel moment, IGPR a transmis că nicio ţară nu a furnizat, prin intermediul canalelor de cooperare poliţienească internaţionale informaţii care să ducă la depistarea lui Cristian Rizea.

În 12 octombrie, Gândul a relatat că, intuind iminenţa condamnării definitive, Cristian Rizea a demarat demersuri pentru obţinerea cetăţeniei moldoveneşti încă din 2018, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în România.

Nou vaccin anti COVID-19, CVnCoV, se apropie de testarea pe scară largă

Fostul lider (mai mic) PSD Cristian Rizea a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele