Facebook încurajează munca de acasă

0

Facebook va adopta sistemul muncii de acasă şi după relaxarea restricţiilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a spus Mark Zuckerberg.

Zuckerberg anunţat că cea mai mare reţea de socializare din lume va începe ”să se deschidă în  mod agresiv angajărilor de la distanţă”, anticipând că aproximativ jumătate din forţa sa de muncă va lucra de acasă în următorii 5-10 ani.

Compania va avea ”o abordare mai măsurată” cu angajaţii existenţi, în funcţie de postul ocupat şi performanş/ţele din trecut, a spus Zuckerberg, care a stabilit ca termen data de 1 ianuarie 2021 pentru ca angajaţii să informeze compania despre noile lor locaţii.

Facebook, care a anunţat deja că va continua planurile de a angaja 10.000 de ingineri şi angajaţi de produs în acest an, va  mai construi trei ”huburi” în Atlanta, Dallas şi Denver, unde să se poată întâlni ocazional angajaţii din zonele respective. ”Acestea nu vor fi în mod obligatoriu birouri”, a spus Zuckerberg, dar compania va crea probabil ”un anumit tip de spaţiu fizic”. ”Ideea cu aceste huburi este că dorim să ne extindem. Dorim să ne concentrăm energia de recrutare în unele oraşe unde putem atrage sute de ingineri”.

Zuckerberg a anticipat că vor avea loc unele economii legate de proprietăţi, mâncare şi costul forţei de muncă, în condiţiile în care pachetele de compensaţii uriaşe, obişnuite în Silicon Valley, vor fi ajustate dacă angajaţii Facebook vor opta să trăiască în regiuni mai ieftine. Decizia Facebook este similară cu cele anunţate în această lună de Twitter şi de compania de plăţi Square, care au fost primele companii de tehnologie importante care au adoptat munca de acasă pe termen  nedefinit.

Citește și: SUA bagă 1,2 miliarde dolari în noul vaccin anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele